Alex Deac şi Paul Tîrlişan, în lotul naţional de matematică! Vezi ce rezultate au obţinut elevii bistriţeni la Olimpiada Naţională de Matematică!

Săptămâna trecută, la Satu Mare, s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Matematică, judeţul nostru fiind reprezentat de 11 elevi de la şcolile gimnaziale şi liceele din Bistriţa, Lunca Ilvei şi Năsăud. De asemenea, un alt bistriţean a participat la faza naţională a Olimpiadei de Matematică, acesta fiind însă elev al unui liceu din Capitală.

Echipa judeţului nostru s-a întors cu o menţiune acordată de Ministerul Educaţiei Naţionale, cucerită de Paul Tîrlişan, de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud. De asemenea, elevii noştri au obţinut şi trei medalii acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).

Dintre elevii care învaţă în instituţiile şcolare din judeţul nostru, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Paul Tîrlişan, clasa a XI-a, cu menţiune şi medalie de argint.

Un alt elev bistriţean, tot în clasa a XI-a, Alex Deac, care în prezent este elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, a cucerit o menţiune, dar şi medalia de aur. Atât Paul Tîrlişan, cât şi Alex Deac au susţinut proba de baraj şi au intrat în Lotul Naţional lărgit de Matematică al României, astfel că putem spune că avem doi bistriţeni în lot.

         La clasa a VII-a, Andrei Cătălin Moca de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” a obţinut medalie de bronz, iar la clasa a IX-a, tot o medalie de bronz a fost cucerită de Raul Dolha de la C.N. „Liviu Rebreanu” Bistriţa.

         Îi felicităm atât pe elevi, cât şi pe cadrele didactice care i-au pregătit şi, nu în ultimul rând pe părinţii care-i susţin necondiţionat în parcursul lor educaţional.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5