Anca Badiu şi Alex Deac, pe podiumul Olimpiadei Naţionale de Matematică

Anca Badiu şi Alex Deac sunt matematicienii cu care Bistriţa-Năsăud se mândreşte. Societatea de Ştiinţe Matematice din România a dat publicităţii, pe site-ul propriu, rezultatele obţinute de elevii participanţi la Olimpiada Naţională de Matematică, de la Sibiu.

Anca Badiu, elevă în clasa a V-a, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, cu 26,5 puncte, s-a clasat a doua dintr-un număr de 78 participanţi din întreaga ţară. Aceasta este medaliată cu aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Alex Claudiu Deac, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, cu 23,5 puncte, este, pe locul patru, urmând să primească menţiune şi medalia de aur. Alex Deac a susţinut joi barajul pentru lotul naţional, fiind printre cei calificaţi la secţiunea "juniori".

Paul Târlişan, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud, cu 16,50 puncte, a obţinut medalia de bronz, acesta clasându-se al 24-lea în clasamentul general.

Premiile obţinute de cei doi elevi bistriţeni la faza naţională a Olimpiadei de Matematică reprezintă o premieră pentru ultimii ani.

Comentarii

12/04/14 19:40
Claudia

Dar medalia de bronz obtinuta de Paul Tirlisan, elev in clasa a VII-a, nu inseamna nimic pentru judetul nostru?

14/04/14 14:04
dumitru maria

nasaudul din ce judet face parte ????? medalia de bronz nu conteaza???de ce se face discriminare intre copii ?????????????????

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5