Acțiune de amploare a polițiștilor de la rutieră! Peste 500 de amenzi aplicate, 46 de permise reținute, în doat patru ore

O acțiune de amploarea fost desfășurată de polițiștii de la rutieră din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Direcției Rutiere și cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul serviciilor rutiere Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Suceava.
 
"La data de 20 ianuarie a.c.,  în intervalul orar 12.00-16.00, polițiștii rutieri din cadrul  Serviciul Rutier Bistrița-Năsăud, polițiștii de la formațiunile de profil din teritoriu și cei de la ordine publică cu atribuții pe linie rutieră au executat o acțiune, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere cu risc ridicat de accidente de pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.
Acțiunile polițiștilor au urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere pietonilor, indisciplina pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.
În cadrul activităților, au fost folosite aparate de măsurare a vitezei, aparate etilotest și DrugTest.
Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 512 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 184.000 lei și au constatat o infracțiune flagrantă contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Ca măsură complementară, au fost reținute 46 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare.
 
Din totalul permiselor de conducere reținute, 27 au fost pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 14 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, 3 pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și 2 pentru alte abateri", se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
 
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost sprijiniți în cadrul acțiunii de efective de la serviciile rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Suceava, acțiunea fiind coordonată de către Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române.
 
 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5