Pietonii indisciplinaţi şi şoferii care nu acordă prioritate, în vizorul poliţiştilor bistriţeni

*11 pietoni decedaţi în 2012

Poliţiştii rutieri din Bistriţa-Năsăud desfăşoară de joi şi până sâmbătă acţiuni pentru depistarea persoanelor care nu traversează regulamentar, precum şi pentru pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, anunţă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, inspectorul Antonela Gorgan.
Potrivit sursei citate, poliţiştii au acţionat ieri pe raza oraşelor şi a municipiului Bistriţa, pentru combaterea indisciplinei pietonilor angajaţi în traversare prin locuri nepermise, iar astăzi şi mâine pentru combaterea indisciplinei conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, angajaţi în traversarea regulamentară a drumului.
Acţiunea a pornit în urma unor analize de risc elaborate la nivelul judeţului, care aratată că una dintre principalele cauze generatoare de accidente o reprezintă indisciplina pietonilor. În acest an, au avut loc 16 accidente grave, o pondere de 39% din totalul accidentelor grave, iar 9 pietoni au decedat. De asemenea, de la începutul anului, 1427 pietoni au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă pentru traversarea neregulamentară a drumului public.
Tot în anul 2012, 86 de conducători auto au avut permisul de conducere reţinut în vederea suspendării ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Din această cauză au avut loc 8 accidente grave soldate cu 2 persoane decedate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5