Uniunea Comunelor Grănicereşti Năsăudene

Acordă burse pentru elevi şi studenţi

„Fondurile grănicereşti năsăudene formate din deosebite resurse, puse la dispoziţia grănicerilor la desfiinţarea instituţiei militare în 1851, au fost menite de la început pentru întreţinerea şcoalelor grănicereşti din diferite categorii, precum şi pentru burse tineretului grăniceresc din care s-a format o puternică falangă de intelectuali români până la Unire, aşadară pentru cultura românească…”, spunea profesorul Iuliu Moisil în iunie 1934, după conferinţa ţinută la Liceul Grăniceresc „George Coşbuc” din Năsăud de dr. Leon Scridon, membru în comitetul fondurilor.

Astăzi, ing. Mihai Mureşan, preşedintele Uniunii Comunelor Grănicereşti Năsăudene (UCGN) continuă să sară în ajutorul elevilor liceeni şi studenţilor proveniţi din cele 44 comune foste grănicereşti care au obţinut rezultate bune la învăţătură dar cu o stare materială slabă, precară. Elevii trebuie să depună cereri pentru obţinerea de bursa şcolare pentru anul 2010-2011, până pe 10 septembrie, la sediul UCGN, Bulevardul Grănicerilor, nr. 14 (aici este şi sediul O.S. „Someş-Ţibleş”) Năsăud. Dosarul trebuie să conţină: adeverinţă de la unitatea şcolară din care să rezulte anul de studiu, media la purtare şi media generală (care trebuie să fie, respectiv, peste 8); raportul anchetei sociale efectuată de primărie la domiciliul elevului; caracterizarea făcută de diriginte; copie după certificatul de naştere şi copie după cartea de identitate.

Aşa cum ne informează ing. Mihai Mureşan, preşedinte UCGN, se acordă şi 12 locuri gratuite într-un cămin studenţesc din Cluj-Napoca. Cererile se vor depune până pe data de 15 septembrie 2010, condiţiile fiind similare cu cele cerute elevilor de liceu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5