8 Martie - Ziua Mamelor noastre - sărbătorită la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna

          Primăvara este în aer. La fel și dragostea și bucuria de a trăi. Primăvara, când avem totul sau nimic și începem să credem din nou în minuni, în renaștere, să credem și în noi începuturi. Simbol al bucuriei, al primaverii, al florilor și al zborului uman, al expansiunii sufletești creatoare, copilăria este cea mai importantă  pentru „scara valorică" pe care va putea urca orice om pe parcursul vieții lui. Copilăria dă  marele start pentru sublima competiție a omului cu el însuși - în propria sa devenire, autodesăvârșire și afirmare ca valoare umană. Copilăria este un vis,vis pe care nimeni nu-l poate uita.

         Micii școlari ne învață, ne fascinează prin farmecul și prospețimea lor, prin sinceritate, inocență, candoare, perspicacitate și creativitate. Școala este factor decisiv  în educarea copiilor prin frumos  pentru valoare .

         Vestitorii primăverii bat la geam…Noi, toţi, emoţionaţi, dechidem fereastra ca să primim mângâierea călduţă a soarelui de primavară. Zâmbim şi ne bucurăm, iar pe ea, primăvara, o poftim în școala noastră şi pe mamele noastre pe care le invităm să le sărbătorim de ziua lor.

          Primăvara reuşeşte întotdeauna să trezească în sufletele noastre bucurii şi emoții deosebite, iar evenimentele specifice primăverii oferă copiilor posibilitatea de a percepe atmosfera deosebită a acestora. Încercând să înţelegem acest festin al primăverii, privind cu atenţie acest spectacol al naturii, această impresionantă dovadă de sensibilitate şi frumos, ne gândim că uneori ar fi benefic să ne exprimăm gândurile prin intermediul serbărilor școlare. Să redăm, aşadar, sentimentele ce le nutrim pentru mamele noastre prin interpretarea unor roluri și realizarea unor pași de dans, oferind posibilitatea micilor actori de a da frâu liber imaginaţiei creatoare şi artistice prin interpretarea personajelor ce la reprezintă.

             Elevii clasei a IV-a A, de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, au sărbătorit ziua mamelor într-un cadru festiv, prezentând  mamelor câteva surprize plăcute: un recital de cântece și poezii dedicate mamelor și sceneta „Inima mamei” în care au interpretat cele mai frumoase roluri. Le-au dăruit felicitări, flori și diplome realizate de ei. Costumele adecvate și minunate care le-au purtat, cât și talentul artistic de care au dat dovadă, au umplut sufletele mamelor și bunicelor prezente de  multă bucurie și le-au luminat chipurile frământate de arâtea griji, bucurându-se fiecare de mica minune care s-a străduit să-și facă mama și bunica cât mai ferictă în această zi deosebită pentru ele- ziua tuturor mamelor.

            Mama este soarele care răsare în fiecare dimineață, pentru a ne însenina ziua. Când ne îmbrățișează, îi simțim mâinile moi, care ne-au șters lacrimile de când ne-am născut. Și, deși ne-ar trebui o viață să ne exprimăm prin vorbe cât înseamnă pentru noi, am putea să rezumăm acestea și să spunem că le iubim mai presus de orice, așa cum infinitul iubește universul! Să nu uităm niciodată această sărbătoare dedicată mamelor noastre, să le recunoaştem meritele şi să nu ne uităm ”Mama”.

Prof. înv. primar, BODRIHEIC ANA EMILIA

Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5