Preşedintele Radu Moldovan, pe şantierul blocurilor ANL pentru medici: Căutăm soluţii pentru a face din Bistriţa o atracţie pentru specialişti

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vizitat şantierul de la blocul ANL pentru specialiştii din sănătate, de pe str. Prundului din Bistriţa. Lucrările de edificare a blocului ANL pentru medici, de pe str. Prundului 16 D, au debutat de ceva vreme.

„Dacă noi ca autoritate nu putem stimula financiar suplimentar tinerii medici, căutăm soluții pentru a face din Bistrița o atracție pentru tinerii medici: standarde medicale ridicate, dotări și tehnică medicală, precum și posibilitatea pentru tinerii medici de a avea o locuință decentă la costuri reduse. Este un proiect pilot la nivelul României, inițiat de Consiliul Județean în parteneriat cu Agenția Națională pentru Locuințe. Termenul de finalizare al lucrărilor pentru acest prim bloc este luna ianuarie 2019, dar eu sper că din toamna viitoare tinerii medici se vor putea muta în noile locuințe”, a transmis preşedintele Radu Moldovan.

         În fapt, va fi construit un bloc, în regim de înălţime P+3E+etaj tehnic,  cu 24 spaţii locative, câte două apartamente pe tronson, durata estimată de construcţie fiind de 16 luni. La acestea se adaugă, utilităţile şi amenajarea spaţiilor verzi, a parcării etc. Constructor-antreprenor general este Record SRL Bistrița, data finalizării execuției fiind 11 ianuarie 2019.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiții aprobați de către Consiliul Județean, valoarea totală estimată  este de 3.998.400,39 lei (TVA inclus), din care 3.490.599,40 LEI (TVA inclus) sunt alocaţi de Ministesterul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Agenția Națională pentru Locuințe, iar contribuţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este de 507.801 lei (inclusiv TVA).   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5