Preşedintele Consiliului Judeţean: Construcţia blocului ANL pentru tinerii specialişti din sănătate, în linie dreaptă

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat, în şedinţa de îndată de vineri, indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului „Construire de locuințe pentru tinerii, destinate închirierii - specialiști din sănătate” situat pe str. Prundului nr. 16D din Bistrița. Valoarea totală estimată a investiţiei este de 3.998.400,39 LEI (TVA inclus), din care 3.490.599,40 LEI (TVA inclus) sunt alocaţi de Ministesterul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin ANL, iar contribuţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este de 507.801 lei (inclusiv TVA).                                                                    

În fapt, va fi construit un bloc, în regim de înălţime P+3E+etaj tehnic,  cu 24 spaţii locative, apartamente cu 1 şi 2 camere, durata estimată de construcţie este de 18 luni. La acestea se adaugă, utilităţile şi amenajarea spaţiilor verzi, a parcării etc.

“Am intrat în linie dreaptă, după aprobarea de anul trecut a construcţiei unui bloc cu 24 unităţi locative pentru tinerii specialişti din sănătate. Au fost finanţate lucrările, a fost o licitaţie în care au fost angajate serviciile de proiectare şi execuţie. Din punct de vedere legalo-administrativ, sunt câteva proceduri. Prima dată s-a făcut proiectul tehnic, în baza studiului de fezabilitate.  (...) Această hotărâre de Consiliu Judeţean, cu indicatorii tehnico-economici aprobaţi, se va duce la Consiliul Tehnic şi Economic al ANL care-l va viza şi pe urmă ANL va da ordinul de începere a construcţiei acestor locuinţe. Mi-e foarte greu să cred că un bloc cu patru nivele se poate face din mai până prin octombrie-noiembrie, dar nu exclud. Urmărirea lucrărilor a investiţiei propriu-zise nu ţine de noi, ci de ANL. La final urmează ca ANL să dea blocul în administrare, fie la CJ, fie la Spitalul Judeţean etc.”, a explicat preşedintele Radu Moldovan, la finalul şedinţei.

         Potrivit acestuia, administraţia judeţeană va încerca să obţină finanţări în vederea construirii de locuinţe pentru toţi tinerii specialişti din sistemul public. „Ne interesează foarte tare pentru tinerii specialişti din învăţămînt, pentru tinerii specialişti din administraţie. Eu cred că în ultimii patru ani, de când sunt aici, sunt peste 20 de tineri în Consiliul Judeţean care au venit din diferite zone ale judeţului. Ar fi extrem de necesare aceste locuinţe pentru a putea să-i ajutăm pe aceşti tineri să pornească în viaţă, având la dispoziţie din partea statului o locuinţă, cu chirie modică”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5