POCĂIREA PORCILOR LUMII DIN „FERMA ANIMALELOR”

Oare de ce recitirea romanului lui Orwell - „Ferma animalelor” mi-a dus gândul de scriitor la societatea omenească! Deşi -orice asemănare cu realitatea nu poate fi decât întâmplătoare- în acest pamflet prozaic de ficţiune. Căci nici oamenii, nici porcii nu văd în pocăinţă ci doar în foloasele, avantajele financiare.

Se aude că porcii din lumea întreagă- porci politicieni, porci războinici, porci semidocţi literaţi, porci afacerişti, etc.- cu toţii coborând la oraş din cocine ţărăneşti de munte ori câmpie, ori podiş, ori deşert, ori junglă- şi-au dat seama de sufletul lor porcesc - ce trebuie salvat din măcelăriile lumii-astfel că- şmecherie şi tupeism porcesc- şi-au agăţat o cruciuliţă de rât şi fonduri europene şi au început să vorbească-grohăind despre pocăinţă! Fie vorba între noi- oamenii scribi- observatori la „Ferma animalelor”- acest porcesc act- adoptat în Adunarea Porcească, cu majoritate de voturi-prin guiţaturi primitive frizând paranoia şi gripa porcinăaprobatoare şi mirosind a noroaie şi a cocine- chiar dacă vopsite în culorile cerului! Creierul lor- handicapat, mic de porcină- oricum nu poate înţelege spaţiile extraterestre, civilizaţiile extraterestre- căci ele sunt dincolo de cocina lor mirosind a putoare fariseică şi a lături literare- în minţi rătăcite, editate pentru porcii pocăiţi şi cititori în alfabetul porcesc! Se roagă grohăind şi-şi fac cruce cu labele pline de noroi. Dând un vot pentru alegerea Porcului-Şef- orice porc parvenit prin furt, minciuni şi înşelăciuni la oraş- poate prin recompensă teren- pentru construirea de cocine fără oglinzi şi ferestre, supraetajate, hoţeşti! Cu afişe electorale porceşti pe gard! Oamenii adevăraţi, cu Ştiinţă şi Credinţă, ocolesc locuinţele porcilor lumii zişi pocăiţi din cauza parfumului ipocrit de porc, răspândit la distanţe şi în timpuri! Porcii pocăiţi şi politici se roagă grohăind ziua întreagă la Dumnezeul Porcilor şi al Banilor porceşti! Numai că lumea- până la urmă- îi recunoaşte, îi ocoleşte- ţinându-se de nas din cauza mirosului de cocină, de lături- de descompunere morală, mentală şi sufletească din cauza vieţii fără onoare trăite în stil porcesc- fără nici o lege morală, fără nici un Dumnezeu, trăind în cocina lor- în ură, intrigi, minciuni, egoismpăcate, visând mereu pretexte spre a intra în Lumea Oamenilor! Nu pot însă scăpa de mirosul de porc!

Comentarii

30/07/09 14:15
porcul semidoct

porcul semidoct e un concept pe care il am de multi ani si a devenit chiar o filosofie existentiala pentru mine... curiozitatea mi-a fost starnita de utilizarea expresiei in articolul dvs.
schimb idei gratis pe www.blogaion.blogspot.com

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5