O revistă ce filtrează comunicările cu românii de pretutindeni

La adunarea anuală a ASTREI Iaşi 24martie 2013, a fost scoasă la lumină „Revista română” nr 1(71), fondată în 1861 de Alexandru Odobescu şi editată de Despărţământul Mihail Kogălniceanui Iaşi, spre derularea activităţilor cultural – ştiinţifice din ţară şi din afara graniţelor ţării. Aici, românii au nevoie de ajutor deoarece trăiesc într-un adevărat coşmar atât în Moldova cât şi în Ucraina, Serbia sau Bulgaria la care Asociaţia Culturală ASTRA este martor ocular văzând cum la tot pasul românii sunt prădaţi suferind de o mare durere sufletească.
Dumnezeu, spune Tatiana Ungureanu(Ialoveni) ne-a înzestrat cu un pământ mănos, dar l-am „vândut” asemeni unor negustori nepricepuţi, limitându-ne în spaţiu în ceea ce se numeşte conştiintă. Suntem legaţi sufleteşte de ceea ce se numeşte trecut istoric, ar fi naiv să credem ca această legătură poate fi frântă.
La rubrica „Editorial” îşi exprimă gândurile Areta Moşu, preşedinta ASTREI Iaşi şi Tatiana Ungureanu a căror gânduri seamănă mai mult cu un bilanţ cântărind şi meditând pentru a proiecta mai bine acţiunile viitoare spre a-şi îndeplini misiunea la care s-au angajat pe bază de voluntariat.
O profundă recunoştiinţă reclamă Ion Agrigoroaiei şi Liviu Dârjan(Săcele, Braşov) ce se roagă pentru oamenii de aleasă cultură Vasile Munteanu şi Virginia Hodorogea(Sibiu) spre aşezarea sufletelor lor alături de miile şi miile de suflete mari şi nobile ale ASTREI ce au trecut dincolo rupându-se o mlădiţă din uriaşul gorun al ASTREI.
Rubricile „Interviuri”, „Amfiteatru”, „Profiluri”, „Poesis”, „Geografie spirituală”, „Curcubeul artelor”, „Poezia tânără”, „Din grădina editorială”(unde este inclusă şi cartea scriitorilor năsăudeni „Cântecul mi-e tare drag” prezentată de Gabriela Nedelcu Teodorescu), unde se dă curs mândriei de a fi român şi dragostei pentru figurile luminoase din istoria naţională. În final intrăm în lumea romanţelor de demult uitate prin festivalul de la Criuleni având ca scop să descoperim şi să promovăm tinerele talente cărora li se oferă albumul „Mi-e dor de-o seară cu romanţe” autor Galina Furdui.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5