Doris Moldovan: Trebuie să facem totul ca să ducem România înainte!

Doris Moldovan candidează pentru un mandat de deputat din partea Partidului Naţional Liberal.

Rep: Aţi intrat în cursa electorală pentru a obţine un mandat de deputat în Parlamentul României. Care este motivul care stă la baza acestei decizii, ţinând cont de faptul că v-aţi depus candidatura din postura de consilier judeţean?

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Într-o țară bogată unde majoritatea oamenilor trăiesc în sărăcie, unde litrul de lapte se cumpără de firme la prețul de 0,50 bani și ajunge pe rafturile magazinelor la prețul de 5 lei, o țară în care oamenii nu visează să rămână, ci visează să plece, cu riscul să nu-și mai vadă copiii și părinții, pentru o perioadă lungă de timp, într-o țară frumoasă, dar urâtă uneori de proprii cetățeni, atunci când știi că poți să faci ceva pentru a schimba lucrurile, trebuie să te implici.

Acesta este motivul, vreau să mă implic, să pot să schimb, să realizez și să dezvolt legi care să-i facă pe oameni să aibă curajul să se gândească la un viitor, aici în țară.

Acum, din postura de Consilier Județean pun în aplicare legi, însă din postura de Deputat pot să schimb legi, iar „Legea turismului”, respectiv capitolul care face referire la ”Agroturism și Turism rural”, trebuie neapărat modificat.

Mă angajez în această competiție electorală cu credința că pot, că știu și că vreau să particip la adoptarea celor mai bune legi, precum și la susținerea și rezolvarea problemelor de interes local și județean.

Sunt 9 ani de când merg înainte pe acest drum al politicii, 9 ani în care am învățat multe și cel mai important, am învățat că oamenii îți cer să rămâi cu picioarele pe pământ, să fii om de omenie, chiar dacă faci politică.

Pentru mine, oamenii și problemele lor au fost mereu o preocupare. Viitorul nostru depinde doar de noi, de curajul de a face astăzi tot ce este cu putință, pentru a crea o lume mai bună, pentru generația de azi și de mâine.

Acum mă simt pregătită să merg mai departe!

Rep: Sunteţi o persoană tânără şi, ca orice tânăr, vă doriţi ca România să meargă pe un făgaş bun astfel încât la un moment dat să ne putem alinia din toate punctele de vedere – economic, social, administrativ – cu celelalte ţări din Uniunea Europeană şi nu numai. Ce ar trebui schimbat în România pentru ca lucrurile să funcţioneze la adevărata capacitate, iar românii să poată spune că sunt cu adevărat europeni?

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Suntem în UE și acesta este un lucru foarte bun. Promovez, inclusiv prin evenimentul „Femeia europeană”, acest concept, însă eu cred că românii trebuie să fie în primul rând români. Adică, să facem noi tot ce putem pentru țara aceasta, fără să așteptăm de la alții să vină să ne ajute.

Cred că de aici trebuie să plecăm, să conștientizăm că totul depinde de noi!

Rep: Care sunt proiectele cu care vă prezentaţi în faţa alegătorilor din Bistriţa-Năsăud şi pe care aveţi de gând să le promovaţi în Parlament odată ce veţi câştiga un mandat de deputat?

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Suntem deja în campanie și fiecare promite că o să schimbe România. Oamenii știu deja că nu o să fie așa. România și implicit județul nostru are nevoie de mai mulți oameni politici, de o echipă care să colaboreze și să facă această schimbare.

Eu sunt sinceră și vă spun că am 3 direcții pe care pot acum să lucrez: Turismul Rural, Agro Turismul și Sănătate Publică.

Așa cum am precizat încă de la început, primul lucru este îmbunătățirea „Legii Turismului”, mai ales capitolul care face referire la „Turismul Rural și Agroturism”. Este revoltător că despre „Turismul Rural și Agroturism” există doar un capitol vag, de nici o pagină în lege.

Astfel, voi propune: asigurarea și organizarea gratuită din partea statului de cursuri pentru aducerea la cunoștință a populației a oportunităților de accesare a fondurilor europene pentru zona rurală, consiliere gratuită pentru accesarea fondurilor, precum și seminarii de marketing în turismul rural; acordarea de credite cu dobândă preferenţială, pentru dezvoltarea şi/sau modernizarea capacităţilor de cazare; Scăderea TVA-ului în turism. Ne comparăm, deseori cu bulgarii, însă aceștia au TVA de 9% la tot ce înseamnă turism, noi avem doar la cazare; dezvoltarea de microfabrici pentru produsele alimentare din mediul rural, subvenționate de stat; integrarea producătorilor de produse locale în rețele de procesare și distribuție a acestora; realizarea de programe de instruire vocațională pentru adulți, în vederea calificării sau recalificării în diverse meserii (olărit, țesutul, sculptura etc.).

Sunt de părere că trebuie să ne păstrăm tradițiile și meşteşugurile românești, să le ducem mai departe din generație în generație așa cum obișnuiau străbunii noștri; asigurarea integrării produselor locale în Supermarketuri, printr-un program realizat la nivel național. De exemplu, în Irlanda, Departamentul Agriculturii și Industriei Alimentare a dezvoltat un Grant pentru facilitarea Agroturismului și agriculturii ecologice. Obiectivul sistemului este de a asigura o aprovizionare regulată de produse ecologice pe piață, prin dezvoltarea cooperativelor organice / grupuri / societăți.

Nu este de ajuns să spunem că România este frumoasă, ca poate oferi multe posibilități pentru practicarea turismului rural și agroturismului, ci este necesar să dezvoltăm aceste doua activități complementare pe principiul rentabilității

Mașinăriile puternice ale țării, Agroturismul și Turismul Rural, ele vor duce România înainte! Județul Bistrița-Năsăud, România are potențialul acesta.

Dacă Dumnezeu ne-a dat atât de multe, de ce să ne batem joc de ele? Să punem mâna și să avem grijă de locul ăsta binecuvântat! Am zis și zilele trecute: Am trecut de perioada în care să credem, acum trebuie facem totul ca să ducem România înainte!

Aceste lucruri le transform în fapte, colegii mei pot să facă legi în domeniul de business, juridic, educație, sănătate.

Rep.: Se ştie foarte bine că Parlamentul este legislativul ţării unde se „produc” legile care guvernează România. Deci practic discutăm despre chestiuni de ordin general care trasează nişte linii cu ajutorul cărora ţara şi cetăţenii ei urmează un anumit traseu. Chiar dacă punctual veţi reprezenta judeţul Bistriţa-Năsăud în Parlamentul României, în egală măsură veţi fi reprezentanta şi a celorlalţi cetăţeni români. Bistriţenii însă sunt şi vor fi interesaţi de ceea ce puteţi face concret pentru ei şi pentru acest judeţ din postura de deputat.

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Acum mult timp, când am început documentarea pentru îmbunătățirea acelui capitol „Turismul Rural și Agroturism”, ideea a venit de la oamenii din județ. De la ceea ce am văzut că au ei nevoie, de la întrebările pe care mi le pun ei, de la potențialul acestui loc, de la atașamentul meu pentru tradițiile noastre.

Eu, în primul rând voi reprezenta județul Bistrița-Năsăud.

Tot ceea ce am descris mai sus, va duce înainte și județul. De la microfabrici pentru produsele alimentare din mediul rural, integrarea produselor locale în supermarketuri, programe de instruire vocațională pentru adulți, în vederea calificării sau recalificării

în diverse meserii (olărit, țesutul, sculptura etc.), acordarea de credite cu dobândă preferenţială, pentru dezvoltarea şi/sau modernizarea capacităţilor de cazare; scăderea TVA-ului în turism.

Sunt măsuri realizabile, firești, piese din marile mașinării care vor duce România ÎNAINTE așa cum ne dorim cu toții.

Am trecut de perioada în care să credem, acum trebuie facem totul ca să ducem România înainte!

Eu nu vă promit că o să schimb România din Parlament, dar vă asigur că o să fac tot ce-mi stă în putință să creez și să îmbunătăţesc legi prin care satele noastre să se dezvolte, păstrându-și autenticitatea, oamenii să știe că pot să își facă un viitor, aici acasă, în județul Bistrița-Năsăud.

Comentarii

16/11/16 07:24
alegator

”Drumul spre infern este acoperit cu bune intentii!” Noi stim insa ca distinsa doamna, formata la scoala domnului I.Oltean face parte din salava de frumuseti (ispite) al PDL menita sa empatizeze alegatorii si sa duca pe mai departe ideologia domnulu Nelutu O. Nu le uitam pe colegele domniei sale Elena Udrea, Roberta Anastase, Ana Maria Patru, Alina Bica s.a. Nu uitam nici guvernarea de trista amintire Basescu - Boc 2009-2011 jaful, insultele si dezbinarea la care am fost supusi sub surasul inocent al unor astfel de domnite. Pe langa frumusetea fizica mai trebuie si o frumusete de caracter pentru a defini corect bunele intentii. Imi pare rau ca trebuie sa spun aceste cuvinte unei doamne, dar politica ar trebui sa fie o treaba serioasa si corecta, nu perfida. Este un risc pe care vi l-ati asumat stimata doamna...din toata vorbaria dumneavostra lipseste sinceritatea si mai ales inteligenta emotionala!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5