Corală Armonia, concert extraordinar de colinde în Bistriţa-Năsăud

Renumita Corală Armonia a Arhiepicopiei Tomis a susţinut un concert extraordinar de colinde, sub bagheta dirijorului arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru, la Centrul Cultural Dacia, în organizarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a Centrului Judeţean pentru Cultură.
În deschiderea concertului, au fost Ansamblul de Muzică Tradiţională al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” (prof. coordonator Cristina Bălan) şi Grupul Vocal Tradiţional al Şcolii de Arte Bistriţa (prof. coordonator Lenuţa Filipoi).
„Sunt foarte bucuros că am reuşit să aducem la Bistriţa cea mai valoroasă corală bărbătească din lume - Corala Armonia - care ne prezintă un concert extraordinar de colinde româneşti, cântări ce însoţesc în perioada Crăciunului lumea satului românesc. Românul a ştiut să aducă preamărire bunului Dumnezeu şi să-şi bucure sufletul, pentru că promisiunea făcută de Dumnezeu omenirii, aceea că le va trimite pe Mântuitor, s-a înfăptuit. Pentru acest moment crucial din istoria omenirii, românii au ştiut să creeze valori extraordinare prin care au adus preamărire bunului Dumnezeu”, a declarat Alexandru Pugna, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură.
O sală plină a rezonat cu aceste colinde aplaudând preoţii vestitori la scenă deschisă şi bucurându-se de vocile lor, parcă de îngeri, ce vestesc Naşterea Mântuitorului.
Un concert extraordinar, al bucuriei întâlnirii cu frumuseţea colindelor, cele pe care Mitropolitul Bartolomeu le numea perle ale poporului român.
Astăzi, de la ora 16.30, Corala Armonia se va afla la Biserica din Domneşti, iar de la ora 19.00, va susţine un concert la Biserica din staţiunea Sângeorz-Băi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5