Ziua Unirii, marcată la Bistriţa, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Maine, România sărbătoreşte Ziua Unirii sau Mica Unire, după cum mai este denumită unirea Principatelor Române – Moldova şi Ţara Românească – sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, acum 154 de ani.
Acest important eveniment din istoria devenirii statului român va fi sărbătorit şi la Bistriţa, în Piaţa Unirii, unde este amplasată statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Programul manifestărilor cuprinde un ceremonial militar şi religios şi un spectacol artistic.
Ceremonialul militar şi religios se va desfăşura în intervalul orar 11.00 – 11.40 şi include acordarea onorului militar, salutul „Drapelului de Luptă”, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea unui serviciu religios, depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, defilarea gărzii de onoare, Hora Unirii.
Manifestările se vor încheia cu un program artistic ce va fi oferit de Centrul Cultural Municipal prin soliştii Ansamblului „Cununa de pe Someş”.

Comentarii

24/01/13 10:41
Vizitator

Fosta piata Rossmarkt din Bistrita a primit denumirea de Piata Unirii amintind de faptul ca la marea unire din 1918 reprezentantii Bistritei au plecat din fata bisericii romanesti achizitionata de romanii din oras in 1895. Prin urmare nici o legatura cu mica unire si cu bustul lui Cuza pe care un primar incult l-a mutat aici de la IJP, in urma cu un an, falsificand istoria locului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5