La I.S.U. Bistriţa-Năsăud,

“Ziua Pompierilor din România”

Într-o organizare de excepţie şi de o punctualitate deosebită, aşa cum ştiu pompierii să o facă în orice situaţie, “de foc continuu”, prin participarea la incendii, situaţii de descarcerare, inundaţii etc., la sediul ISU Bistriţa a fost sărbătorită ieri, 11.09.2008, cu un ceremonial specific, “Ziua Pompierilor din România”, când se împlinesc 160 de ani de la lupta eroică purtată de Compania de Pompieri, la 13 septembrie, în Dealul Spirii, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva armatei otomane.

După ceremonialul militar şi religios, cdt.ISU Bistriţa-Năsăud, col. Ştefan Condrate, a dat citire Ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor dedicat acestui eveniment, iar primarul Bistriţei, ing. Ovidiu Creţu, a adus mulţumiri deosebite pompierilor bistriţeni pentru modul profesionist de intervenţie la stingerea incendiului de la Biserica Evanghelică din Bistriţa, specificând faptul că inspectoratul nu dispune de tehnica necesară de intervenţie la asemenea incendiu şi mai ales la înălţimea necesară propulsării apei, dar şi-a făcut datoria cu brio.

PC preot George Marica – preotul Penitenciarului Bistriţa – a oficiat slujba religioasă, a dat binecuvântarea trupei şi a făcut o pertinentă prezentare a Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – ocrotitorul pompierilor.

A urmat prezentarea tehnicii, de la cele mai vechi până la cele mai performante utilaje din dotare, urmată de executarea unor exerciţii demonstrative specifice, de un înalt profesionalism de către personalul unităţii.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare şi a trupei, în aplauzele asistenţei, ceea ce denotă seriozitatea, dăruirea, curajul bărbăţia acestei categorii care se află permanent la datorie.

Fiind şi “Ziua Porţilor Deschise”, numeroşii cetăţeni au putut vizita, admira şi a se convinge de utilitatea şi necesitatea existenţei pompierilor.

Au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Mihai Rusu, reprezentantul Prefecturii, cdt. Brigăzii 81 Mecanizată, reprezentanţii unităţilor militare din Garnizoană, directori ai instituţiilor descentralizate, invitaţi, cetăţeni.

Şi noi urăm pompierilor sănătate deplină şi realizări alături de familii, felicitări, să rămână întotdeauna la dispoziţia cetăţenilor, iar în situaţiile grele să-şi îndeplinească cu onoare misiunea nobilă pe care o au în societate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5