Ziua Mondială a Educației, la Clubul Copiilor Beclean

De ziua ei internațională, Educației i-a fost dedicat, la Beclean, un program artistic special, compus din teatru, muzică și dansuri populare și moderne. Protagoniști au fost elevi de la Clubul Copiilor, aplaudați din public de părinți, rude și cadre didactice. Coordonați de prof. Mihael Haitonic, mici actori în trupele “Aris” și “Aurora”, aceștia au interpretat piesele “Piatra din casă”, de Vasile Alecsandri, respectiv “Mincinosul” de Carlo Goldoni. Jocurile din zona Oașului, Valea Șieului și a Someșului au fost atent coordonate de prof. Reghina Poenar, în timp ce interpreți de folclor (Andreica Raul, Daciana Varga, Ioana Kis, Marius Varga) au făcut să răsune cântul românesc, sub îndrumarea prof. Daniel Rațiu.
Latura modernă a spectacolului a fost reprezentată de grupul vocal Ioana Ploscar și Alesia Bătinaș, soliștii Bianca Moga, Giulia Simon, Luana Bîrta, Andreea Rebreanu (instruiți de prof. Daniel Rațiu), trupele de dans modern “Samira”, „Butterfly”, „Still”, „Samira jr.”, „Albinuțele” (coordonator prof. Reghina Poenar).
Clubul Copiilor din oraşul Beclean este o instituţie de învăţământ în care se desfăşoară activităţi instructive şi educative specifice, în afara cursurilor şcolare, activităţi prin care se aprofundează şi se completează cunoştintele dobândite de către copii la unităţile de învăţământ. De asemenea, cercurile tehnice, artistice, ştiiţifice şi sportive care funcţionează aici dezvoltă copiilor aptitudini şi îndemânări potrivit vocaţiei şi opţiunilor pe care aceştia le au la înscrierea în activitatea clubului. În plus, se organizează petrecerea timpului liber al copiilor prin programe educative.
Obiectivele generale urmărite de către cadrele didactice şi instructorii care îşi desfăşoară activitatea aici sunt: formarea şi afirmarea personalităţii copiilor, în colaborare cu şcoala şi familia ; realizarea legăturilor interdisciplinare şi stimularea creativităţii;dezvoltarea interesului pentru cunoaştere, comunicare, responsabilitate ; dezvoltarea aptitudinilor şi crearea posibilităţii de afirmare a talentelor ; susţinerea activităţii de performanţă ; finalizarea activităţilor şi evaluarea rezultatelor prin concursuri şi expoziţii;diversificarea activităţilor de vacanţă prin organizarea clubului de vacanţă.
Copiii pot să opteze să se perfecţioneze şi să se relaxeze, îmbinând educaţia cu divertismentul, în următoarele activităţi: dans popular, dans modern, gimnastică, tenis de masă, construcţii electronice, modelaj, foto - cineclub, jocuri Go, karting, machete-construcţii, grafică – pagini web, tehnoredactare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5