Ziua Mondială de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, marcată la Bistriţa

* A fost lansată strategia judeţeană antidrog 2014-2020

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud a lansat Strategia Judeţeană Antidrog 2014-2020 şi Planul de Acţiune pentru implementarea acesteia, documente programatice care înglobează obiectivele generale şi specifice pe direcţiile de acţiune asumate de toate instituţiile implicate în reducerea amplorii fenomenului drogurilor la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
De altfel, documentele au fost aprobate prin Hotărârea 82/2014 de către Consiliul Judeţean, dar şi prin Ordin al Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud.
„Strategia Judeţeană Antidrog Bistriţa-Năsăud 2014-2020 urmăreşte să reducă nivelul consumului şi dependenţei de droguri, precum şi consecinţele generate de acestea la nivelul sănătăţii, ordinii şi siguranţei publice; să contribuie la reducerea disponibilităţii drogurilor pe piaţă; să promoveze cunoaşterea fenomenului, dar şi să asigure cadrul necesar dialogului şi cooperării între instituţiile implicate şi sectorul neguvernamental”, a punctat, în cadrul unei conferinţe de presă, insp. pr. de poliţie Maria Simona Borcani, coordonator CPECA Bistriţa-Năsăud.
Prevenirea consumului de droguri la nivel de şcoală, familie, comunitate, campanii de reducere a cererii de droguri, identificarea, atragerea şi motivarea consumatorilor de droguri în vederea includerii în servicii de asistenţă specializată, asistenţă specializată în vederea integrării sociale, reducerea ofertei de droguri etc., sunt doar câteva dintre direcţiile de acţiune propuse de această Strategie.

***

Lansarea publică a celor două documente a coincis cu celebrarea Zilei Internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, zi stabilită de Adunarea Generală a ONU în decembrie 1987. Consumul şi traficul ilicit de droguri reprezintă una dintre probleme majore ale societăţii şi continuă să creeze enorme prejudicii pentru sănătatea şi bunăstarea noastră, a tuturor.
CPECA Bistriţa-Năsăud a organizat, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Direcţia pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Impact şi Penitenciarul Bistriţa o serie de acţiuni pe linie preventivă. Astfel, au fost programate întâlniri cu elevii din Tabăra de creaţie de la Centrul de Agrement Sângeorz Băi, cu deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa, dar şi „întâlniri stradale” în sensul de distribuire a unor pliante cu tematica antidrog.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5