Ziua Brâncuşi, la Beclean

        Clubul Copiilor Beclean a sărbătorit cei 144 de ani de la naşterea marelui sculptor gorjean Constantin Brâncuşi printr-o expoziţie, cu cele mai importante lucrări ale sale .  Cercul de muzică populară a scos în evidenţă prin aceasta expoziţie, legătura indestructibilă  a maestrului  cu lumea satului românesc, de unde şi-a inspirat opera sa . Stâlpii caselor româneşti, bârnele de lemn, pietrele  etc. toate aceste materiale şi-au găsit o formă în geniul sculptorului, le-a purtat în sufletul său, când a fost departe de ţara şi le-a ridicat la rang de mare artă . Arta care astăzi valorează mi de euro, însă noi, o lăsăm să se năruiască, în loc să o protejăm şi să ne bucurăm de ea. Brâncuşi a impus civilizaţia rurală românească în Occidentul atât de evoluat al anilor săi şi reuşeşte să o menţină până în zilele noastre prin lucrările sale, atât de surprinzătoare. 

Comentarii

22/02/20 11:50
cititor

Iara se incearca prin mass-media sa determine pro. stimea din Romania sa cumpere " pcetroiul ala cioplit " de Brancusi ( Cumintzenia pamantului ) ... cu bani... cat costa o garnitura de tren de calatori modern facuta de Frantza . Se face o propaganda de nedescris.
Sunt curios cat i-o fi promis " proprietarul bolovanului " ... celui care se ocupa de cultura, daca reuseste el sa ne prosteasca sa-l cumparam, ca vezi doamne face parte din "patrimoniul nostru cultural " si ca de fapt tare " bun " ne-ar fi , sa-l asezam undeva sa se c*ce pasarile pe el , printr-un parc pe undeva ... ca avem de toate si doar " ala " ne lipseste !
Ce credeti ca a cerut o mie - doua mii de euroi pe el (?) . Va aduceti aminte ca a cerut cat costa un tren de persoane nou, daca l-am cumpara de la franceji...numai ca pro.sti.mea din Romania n-a fost chiat atat de pr.o.asta si nu s-au adunat decat un milion de euroi ( ca de fapt a cerut 10 milioane de euroi ) .
Ma pana unde merge prostia noastra si neobrazarea unora ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5