Ziua Armatei, sărbătorită la Beclean

Ca în fiecare an, în 25 octombrie au loc în întreaga ţară manifestări festive prin care este aniversată Ziua Armatei Române. Şi la Beclean această zi de sărbătoare şi omagiere a fost marcată, printr-un ceremonial oficial şi religios, la Monumentul Eroilor situat în zona centrală a oraşului.
Manifestarea a fost deschisă de către primarul oraşului, Nicolae Moldovan, care în alocuţiunea sa a amintit celor prezenţi semnificaţia acestei zile de recunoştinţă şi aducere aminte pentru Armata Română şi pentru toţi eroii care şi-au dat viaţa pentru libertatea şi integritatea teritorială a României.
După deschiderea oficială a festivităţii, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a soldaţilor români care de-a lungul timpului şi-au dat jertfa supremă în războaiele şi în luptele purtate de Armata Română pe fronturile din lumea întreagă.
Un scurt cuvânt de omagiere a avut şi senatorul de Beclean, Ioan Deneş, care a subliniat importanţa Armatei române pentru apărarea fiinţei neamului românesc.
În continuare, la Monumentul Eroilor au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei oraşului Beclean, a Consiliului Local Beclean, din partea Poliţiei oraşului Beclean, a Jandarmeriei, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a unor partide politice şi instituţii descentralizate ale statului, precum şi din partea unor instituţii de învăţământ din oraş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5