Ziua Armatei Române, la Gimnazială „Avram Iancu”

coordonator de proiecte si programe educative prof. Luca Alina

Ziua Forţelor Armate Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară ziua de 25 octombrie. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost în slujba ei. Ziua Armatei este o sărbătoare a tuturor celor care au ales să îmbrace uniforma militară și să-și slujească țara.
Încadrându-se în această atmosferă solemnă miercuri, 22 octombrie 2014 elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Bistriţa alături de militari din garnizoana oraşului, de reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean, de preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Bistriţa-Năsăud general de brigadă în retragere Ioan Birişiu şi eleva cap. Cătinean Alexandra de la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” Alba-Iulia au participat la activităţile cuprinse în cadrul proiectului ,,Armata României în școli”, ajuns la cea de a treia ediție și inițiat de către Ministerul Apărării Naționale.
În cadrul proiectului,,Armata României în școli”, elevi de la Colegiile Militare din ţară, alături de reprezentanți ai Biroului Informare Recrutare Bistriţa-Năsăud au organizat activităţi pentru promovarea învățământului militar și atragerea tinerilor spre frumoasa carieră militară. Ofiţeri şi subofiţeri ai MApN din garnizoana Bistriţa le-au prezentat elevilor oferta instituţiilor militare de învăţământ, tehnici şi aparatură de specialitate.
Elevii şcolii au aflat cu această ocazie ce presupune o şcoală militară, care sunt instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta, dar şi semnificaţia zilei de 25 octombrie. Deosebit de impresionant a fost momentul în care domnul general le-a prezentat elevilor amintiri din cel de-al doilea război mondial.”O adevărată lecţie de istorie”. La finalul activităţii elevii au vizionat un documentar despre tipurile de misiuni executate de militari români (mărturii ale războiului din Afganistan), riscuri şi ameninţări.
Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa doamnelor director prof. Andron Elena şi dir. adj. prof. ptr. înv. primar Feldrihan Mariana.

Comentarii

25/10/14 09:30
Cecilia

O activitate reusita. "Fetele mele" s-au indragostit pe loc de cariera militara! Felicitari Doamnei prof. Alina Luca pentru organizare si implicare, se vede ca face parte dintr-o familie de militari. ONOR ARMATEI ROMÂNE!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5