Zilele Năsăudului – fără Festivalul - concurs „De Ispas la Năsăud”

Iniţiat în 1995, Festivalul – concurs „De Ispas la Năsăud” ar fi trebuit să aibă a 18-a ediţie în acest an. În urmă cu 13 ani (2000), Festivalul – concurs de interpretare a muzicii populare româneşti pentru copii şi tineri „De Ispas la Năsăud” s-a integrat în Zilele Năsăudului, care se desfăşoară pe durata a cinci zile, de duminică până în joia Ispasului, când avea loc gala laureaţilor concursului în Loagăr (actualmente Stadionul orăşenesc).
„Ediţia 2013 a fost anulată din anumite motive, din păcate. Îşi anunţaseră dorinţa de participare o mulţime de copii şi tineri din toate colţurile ţării, care au fost dezamăgiţi la aflarea veştii, festivalul fiind unul de renume în folclorul românesc.
Am înţeles că acest festival va fi înlocuit cu o gală a folclorului românesc, care va fi pe data de 13 iunie, de Ispas, pe stadion, în prima zi a sărbătorilor oraşului Năsăud”…, a precizat referentul de specialitate de la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud, care a fost membru în comisia tehnică a festivalului-concurs încă de la prima ediţie, Liviuţa Istrate.
Aceasta doreşte să informeze iubitorii folclorului că pe data de 12 iunie, Asociaţia Culturală „Năsăudeanca” va fi sărbătorită la cincizeci (50) de ani de la înfiinţare,l în cadrul unei emisiuni la Hora TV. Va fi o aniversare în direct în intervalul orar 20.000-23.000, în prezenţa preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Folclor – profesor doctor Dorel Cosma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5