Zilele Mediului, la Bistriţa: Ateliere eco, cunoaşterea florei, spectacole

În perioada 23 mai – 7 iunie 2017, la Bistriţa se desfăşoară o serie de acţiuni care marchează Zilele Mediului,  acţiunile fiind organizate de Primăria municipiului Bistriţa în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” Bistriţa, Asociaţia „Tineri pentru comunitate” Bistriţa, Asociaţia Română pentru Reciclare „RoRec”.

         Marţi, s-a dat „Verde pentru educaţie”, printr-un atelier organizat în Parcul Eroilor, spaţiul verde fiind adoptat de grupul Eco al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Bistriţa. Miercuri, de  Ziua Europeană a Parcurilor, este programată o acţiune de promovare a Parcului Naţional Munţii Rodnei, cu participarea elevilor cls. a IV-a de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa.

Joi, 25 mai, între orele 10.00 – 12.00, va avea loc o acţiune interactivă de cunoaştere a florei din pădurea de agrement, realizată de grupul Eco de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa, coordonat de către prof. biologie Claudia Ladar. Vor participa elevii cls. a VI-a ai Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu”, prof. biologie Monica Lupuţi.

Vineri, în 26 mai, sub sloganul „Sunt pentru natură! Tu eşti?”, organizatorii propun un atelier dedicat „Zilei Mondiale a Mediului”, în care tinerii bistriţeni sunt hotărâţi să spună o poveste despre natură. Evenimentul va fi organizat în Parcul municipal şi va fi animat de MASCOTA ECO.

Nu în ultimul rând, în data de 7 iunie, va avea loc premierea câştigătorilor concursului judeţean de promovare a colectării selective D.E.E.E - ediţia 2016 – 2017, „Dă electrice la reciclat pentru un Pământ curat!”, evenimentul incluzând şi un spectacol susţinut de trupa Teatrului de păpuşi pentru copii „Alexandru Misiuga” a Palatului Culturii Bistriţa.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5