Zilele Aletheia 2014

Într-o organizare de excepţie a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, a Editurii „Charmides” şi a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” a avut loc un regal de lansări de carte la cunoscuta Casa Cărţii „Nicolae Steinhardt” Bistriţa, în prezenţa unui public numeros şi avizat.
În deschiderea activităţii, prof. dr. Gavril Ţărmure, directorul C.J.C. B-N, a făcut un pertinent expozeu asupra momentului literar, importanţa şi rolul lui, cât şi despre participarea valoroşilor şi renumiţilor scriitori Ion Mureşan, Radu Ţuculescu, Ştefan Manasia, puncte de reper în scrisul românesc din Transilvania.
În prima zi a lansărilor din carte au fost „disecate şi tocate cu aprecieri” volumele „Oglinda aburită” de Ion Mureşan, „Scorpionul galben” de Radu Ţuculescu, „Bonolo sau cucerirea spaţiului” de Ştefan Manasia, „Magistrul Ursachi pe vremea când se credea pelican”, antologie de Mihai Ursachi şi „Înfăţişările”, antologie de Viorel Paraschivoiu.
Au prezentat, cu argumente şi exemplificări cărţile enumerate: Gavril Ţărmure, George Ţâra, Dan Coman, cât şi autorii prezenţi, iar scriitorul Olimpiu Nuşfelean a făcut un pertinent expozeu a consacratei reviste „Mişcarea literară”.
Revista „Infinitezimal”, sprijinită financiar de C.J.C., scoasă în parteneriat cu Institutul Cultural Francez, având ca redactor şef pe criticul bucureştean de teatru Sebastian Popa, a fost prezentată de G. Ţâra, revista clujeană „Verso” a U.B.B., sprijinită financiar de C.J.C. B-N, condusă de Ion Mureşan şi Luigi Bambulea, a fost prezentată de Rareş Trifon, iar „Poesis internaţional”, revista fondată de Dumitru Păcuraru din Satu Mare, sprijinită financiar de C.J.C., a fost prezentată de prof. Dan Coman.
La sfârşitul activităţii, autorii au acordat numeroase autografe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5