În zi de doliu naţional, vrăjitoarele nu au renunţat la Pasul Tihuţa, în timp ce Trupa Zero, Amna şi Cosmin Seleşi au anulat concertul din Bistriţa, acordând doar autografe

foto facebook

Organizatorii spectacolului „Serbările Normalităţii”, care urma să aibă loc sâmbătă, de la ora 18.00, în parcarea de la Kaufland II Bistriţa, au decis anularea evenimentului. „Având în vedere evenimentul tragic din 30 noiembrie, concertele din cadrul campaniei „Serbările normalităţii”, programate în această perioadă vor fi suspendate. Artiştii vor fi prezenţi pentru întâlnirea cu publicul. Totodată, ne exprimăm întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile celor afectaţi de această tragedie”, s-a anunţat pe site-ul evenimentului.
Bistriţenii prezenţi sâmbătă în faţa scenei au avut posibilitatea de a se întâlni cu artiştii, de a sta de vorbă cu aceştia, de a lua autografe, însă Trupa Zero, Amna şi Cosmin Seleşi nu au mai urcat pe scenă. De asemenea, au fost anulate şi concursurile de karaoke şi celelalte activităţi, deocamdată la Bistriţa rămânând doar evenimentul de vineri prezentat de Liana Stanciu. „Oameni buni, noi am ajuns la Bistriţa. În memoria celor pierduţi în tragedia de la Colectiv nu vom cânta ci vom ţine un moment de reculegere. Dumnezeu să-i odihnească în pace!” a declarat Amna, iar Trupa Zero: Suntem la Bistriţa, însă în urma evenimentului tragic şi din respect pentru oamenii îndoliaţi, nu vom ţine concertul. Vom aprinde o lumânare pe scenă pentru toţi cei care s-au stins. Sincere condoleanţe.
Dacă bucureştenii, deşi au făcut drum din Capitală până la Bistriţa, au decis anularea concertului, nu acelaşi lucru putem spune despre unele cluburi din judeţul nostru, unde muzica a mers în zilele de doliu naţional la maxim şi unde, se pare că, noţiunea de solidaritate nu-şi are locul. Printre evenimentele care nu s-au anulat este şi cel de la renumitul castel din Pasul Tihuţa, unde sâmbătă noaptea, vrăjitoarele şi vampirii şi-au făcut prezenţa de Hallowen. În timp ce măicuţele de la Mănăstirea Piatra Fântânele se rugau, la fel ca în toate bisericile, pentru odihna tinerilor dispăruţi în tragedia de la Bucureşti, la doar câţiva metri, vrăjitoarele petreceau în noaptea dedicată lor. Chiar dacă 30 de turişti străini aveau planificată deja vacanţa în Pasul Tihuţa, pentru aceştia se puteau găsi alte moduri de petrecere a acestor zile, până şi ei înţelegând că este zi de doliu naţional. Se pare însă că noii pr-işti ai unor firme nu înţeleg ce înseamnă doliu naţional şi modul în care trebuie promovate anumite evenimente. Un alt exemplu al pr-iştilor renumitelor firme este concertul din centrul Bistriţei, cu Gheorghe Turda, derulat de curând, unde bistriţenii au fost prezenţi în număr mic la renumita firmă de mezeluri, deoarece promovarea nu s-a făcut la intensitatea din alţi ani. Când trebuie nu e promovare, când nu trebuie ne "distrăm".
Reamintim faptul că în urma tragediei de la Clubul Colectiv din Capitală, unde 30 de tineri şi-au pierdut viaţa, în ţară au fost anulate concerte, zile ale unor localităţi, iar cluburi de renume au fost închise timp de trei zile, cât a fost decretat doliu naţional. Aceeaşi aşteptare o aveam, poate, şi de la cluburile din judeţul nostru. Poate că ar trebui stipulat în lege faptul că pe perioadă de doliu naţional, toate petrecerile se sistează, pentru că altfel „lumea” nu se prinde cu adevărat ce înseamnă doliu naţional.

Comentarii

02/11/15 12:57
Vizitator

Printr-o hotărâre de Guvern, in zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie a fost declarat doliu naţional. Conform legii, în zilele de doliu național, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României. De asemenea, posturile naționale de radio și televiziune, dar și instituțiile de cultură sunt obligate potrivit legii să își adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice și sportive programate pentru zilele de doliu trebuie să fie amânate. Din pacate pentru unii obligatiile sunt benevole.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5