Zi de aleasă sărbătoare la Şieu. Pe scenă, alături de artişti de marcă, seniorii comunei, dar şi micuţii dansatori şi sportivi

Primăria şi Consiliul Local al comunei Şieu au organizat prima ediţie a manifestării „Comuna Şieu în sărbătoare”, dorindu-se ca de acum să devină un eveniment tradiţional în ziua Sfintei Maria Mare.
Manifestarea a debutat cu cuvântul primarului Ionuţ Cifor care a mulţumit invitaţilor, dar şi cetăţenilor comunei, că sunt prezenţi la acest eveniment. Edilul comunei a punctat faptul că administraţia locală finalizează, în această perioadă şi lucrările de amenajare a curţii la capela din Şieu care va fi pregătită pentru a fi binecuvântată de ierarhi în 2 octombrie. De asemenea, sunt pregătite alte două proiecte majore pentru care se aşteaptă finanţare prin Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, respectiv edificarea sediului Primăriei şi extinderea sistemului de canalizare în cele trei sate care nu beneficiază de această utilitate – Şoimuş – Posmuş – Ardan. „Împreună cu Consiliul Local, am hotărât ca în fiecare an, în cadrul acestei eveniment, să premiem cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Le urăm viaţă lungă, pensie uşoară”, a transmis primarul Cifor.
În mesajul său, preşedintele Consiliului Judeţean a felicitat echipa administrativă de la Şieu şi pe primarul Ionuţ Cifor pentru proiectele de dezvoltare a comunităţii. Preşedintele Emil Radu Moldovan a punctat investiţiile de milioane euro pe care Consiliul Judeţean le derulează pe raza comunei Şieu, fie că vorbim de infrastructură rutieră, infrastructură de apă şi canalizare sau Castelul de la Posmuş care va deveni un punct de atracţie turistică pentru întreaga vale a Şieului şi nu numai. Castelul din Posmuş, restaurat şi pus în valoare din fonduri europene, va fi recepţionat în această toamnă. De asemenea, amintea preşedintele CJ, se lucrează la reţele de apă în satele Ardan şi Posmuş, prin Master Planul de apă şi apă uzată. Nu trebuie uitate nici proiectele pe cele trei tronsoane de drumuri judeţene, respectiv DJ 173 Şieu – Teaca – Ocniţa şi Şieu – Buduş şi DJ 173C, Şoimuş – Budacu de Sus.
„ Vă mulţumesc, domnule primar, pentru tot ce faceţi pentru comună. Se vede clar că în perioada mandatului dumneavoastră aţi schimbat cu totul faţa comunei. Mult succes în continuare în proiectele pe care le derulaţi alături de consilierii locali. Vreau să urez „La mulţi ani!” tuturor doamnelor care poartă numele Sfintei Născătoare Maria, dar şi domnilor care poartă numele Marian, să vă dea Dumnezeu multă, multă sănătate şi bună înţelegere în familie şi comunitate. La mulţi ani şi pentru ziua comunei. Sunt foarte mândră că judeţul nostru are atât de multe astfel de locuri frumoase cum e şi comuna dumneavoastră. Pe Valea Şieului există şi multă istorie. Aici sunt unele dintre cele mai vechi aşezări omeneşti atestate istoric din judeţul Bistriţa-Năsăud şi din întreaga Românie. De aceea, tot ceea ce faceţi voi aici, inclusiv sărbătoarea pe care o aveţi, sunt lucruri care vor rămâne, de-a lungul timpului, în istorie. Felicitări pentru tot ceea ce faceţi, să aveţi un an îmbelşugat cu multă-multă sănătate” a transmis deputatul Diana Morar.
Deputatul Bogdan Ivan: „ În zi de mare sărbătoare am ajuns la sărbătoarea comunei Șieu! O comună frumoasă, cu oameni harnici și cu frică de Dumnezeu, în a căror piept bat inimi de buni români ! Multumesc pentru bucuria de a fi alături de șieoani, domnui primari Ionuț Cifor”.
Preotul Ioan Creţa: „Mă bucur să fiu părtaş la sărbătoarea comunei noastre care s-a potrivit să fie într-o zi însemnată pentru noi, creştinii, Adormirea Maicii Domnului. Consider că este potrivit să spunem o scurtă rugăciune. Îl felicit pe domnul primar şi Consiliul Local pentru organizarea sărbătorii de astăzi, le urez bun venit oaspeţilor noştri şi urez „La mulţi ani!” tuturor Mariilor, iar dumneavoastră vă doresc o sărbătoare cât mai frumoasă.
Subprefectul Decsei Atilla, fiu al comunei: „Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră. Vă spun cu sinceritate, plin de emoţii, că de multă vreme nu am călcat în acest Cămin Cultural. Îmi vin în minte amintirile din copilărie. Îi mulţumesc domnului primar pentru invitaţia făcută. Urez „La mulţi ani!” tuturor celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria, tuturor „La mulţi ani!”, multă sănătate, fericire şi realizări în viaţă, alături de familie şi cei dragi”.
Primarul comunei Şieuţ, Mihai Ivan: „Vă mulţumesc pentru invitaţie şi vreau să vă spun că, împreună cu colegul meu, primarul Ionuţ Cifor, avem o colaborare bună. Suntem tineri, suntem plini de entuziasm şi puşi pe fapte. Vă felicit pe toţi cei care purtaţi numele de Maria, Marian. Vă urez distracţie plăcută”.
A urmat premierea celor peste 30 de cupluri ce au împlinit 50 de ani de căsătorie care au primit din partea administraţiei locale, pe lângă diplome şi câte un plic. Model pentru comunitate, seniorii comunei au fost aplaudaţi de către sala arhiplină şi li s-a cântat „La mulţi ani!”.
Manifestarea, prezentată de Menuţ Maximinian, a adus artişti frumoşi în capitala Văii Şieului care au cântat alături de oamenii aflaţi în sărbătoare, amintind aici pe Aurel Tămaş şi Bandaşii de la Cluj, Alexandru Pop, Mihaela şi Ciprian Istrate, fiecare venind cu trupa sa de instrumentişti. Din judeţul nostru a fost prezent îndrăgitul artist Petre Petruse, iar din Şieu a debutat pe scenă Andrada Suciu.
Pe scenă au urcat şi copiii talentaţi de la Yolo Dance, coordonaţi de Cosmina Cioban, precum şi micuţii sportivi cu demonstraţii de kick boxing de la profesional Fight Gym, instructor Ionel Burduhos.
A fost o sărbătoare frumoasă în cadrul căreia locuitorii s-au bucurat de momente deosebite oferite de primarul Ionuţ Cifor, alături de echipa sa de la Primăria Şieu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5