Yoga pentru începători – o tehnică antistres eficientă

Cursurile de yoga pentru începători susținute de Nirvana Yoga în București și Cluj au beneficii excelente chiar de la primele ședințe:

     relaxare mentală;

     detensionare musculară;

     un somn profund;

     creșterea nivelului de energie.

Atunci când îi întrebăm pe participanții de la cursurile noastre care este obiectivul cu care se înscriu la cursurile de yoga pentru începători, majoritatea răspund că își doresc să scape de stres și să poată face față provocărilor fără să se enerveze sau să se simtă copleșiți. De aceea, cursurile cuprind diverse mișcări de yoga pentru începători, special făcute pentru a-i ajuta să atingă obiectivul de destresare spune Veronica Mathew, profesoară Nirvana Yoga în București.

Stresul, denumit și boala secolului 21, are efecte negative de la interior spre exterior. Pe lângă seria de dezechilibre interioare provocate de stres: gânduri negative, emoții fluctuante, dezechilibre ale sistemului hormonal sau afecțiuni ale sistemelor de organe; stresul are mare impact și asupra modului în care creăm legături cu colegii de la job, cu membrii familiei și cu prietenii. O persoană stresată își pierde claritatea mentală, nu mai poate acționa corect în momentul prezent și are tendința de a-și proiecta sentimentele negative pe cei din jur.

Yoga pentru începători – un mod prin care eliminăm stresul de la rădăcină

Acest mod de viață, stresat și tensionat, creează fundamentul unor relații disfuncționale și aduce cu sine afecțiuni precum anxietatea, depresia și dereglări grave ale stilului de viață.

De aceea, practica de Nirvana Yoga pentru începători este foarte importantă pentru a readuce calmul și stabilitate interioare și pentru a ne ajuta să facem față provocărilor fără să declanșăm reacția de stres. În plus, beneficiile pe care le obținem prin practica consecvență de Nirvana Yoga ne ajută nu doar să facem managementul stresului, ci să-l eliminăm de la rădăcina.

Acest lucru este datorat modului în care este depozitat stresul în interior, ca particule de energie negativă și tipul de energie pozitivă pe care îl primim în timpul practicii, care purifică treptat aceste surse de energie negativă din interior.

Din ce este formată o clasă de yoga pentru începători?

Tehnica de Nirvana Yoga este unică în lume în ceea ce privește cunoașterea despre tehnici și modul în care sunt structurate clasele.

Fiecare clasa de yoga pentru începători este formată din: 

     Exerciții dinamice – mișcări de yoga pentru începători care ajută la încălzirea mușchilor și încheieturilor, pregătindu-i pentru practica de yoga;

     Salutul Soarelui – posturi de yoga care se fac într-un anumit ritm și care se învață treptat de-a lungul unui curs de începători;

     Posturile de yoga – denumite asane, făcute în seria corectă în picioare, șezut, abdomen și spate;

     Pranayama – în cadrul claselor înveți 7 tipuri de tehnici de respirație;

     Meditație și mantre – în funcție de dinamica grupului, adăugăm fie meditația, fie mantrele pentru relaxare mentală. 

Un începător în practica de yoga poate accesa mai multe tipuri de clase pentru începători, în funcție de programul său:

     Cursul Nirvana Yoga pentru începători, ce durează 5 zile consecutive. Este format din 4 ședințe de practică și 1 ședință de teorie. Este cea mai completă modalitate de a învăța despre yoga deoarece îmbină partea practică cu cea teoretică, învățatul prin experiență cu cel intelectual.

     Abonamentul de 8 ședințe matinal: mișcări de yoga pentru începători care urmează structura claselor descrise mai sus, cu efect energizant și relaxant pentru întreaga zi. Ședințele au loc marțea și joia, de la 7:30-8:40 AM.

     Abonamentul de 8 ședințe: clase de yoga variate, care cuprind și clasele descrise mai sus și alte clase la alegere precum: terapia prin râs, meditație sau respirație. Acest tip de abonament permite cunoașterea yoga din prisma mai multor tehnici, astfel ajutând participanții să înțeleagă profunzimea acestei practici și diferitele tipuri de beneficii care pot fi obținute. 

Mai multe detalii despre practici și despre programul de la studio puteți afla pe nirvanayoga.ro.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5