Vrem mall-uri, însă nu rezistă nici hipermarket-urile la Bistriţa ! De mâine, Carrefour ne spune adio ! Un mall figurează deja la noi, pe internet, însă nu a mai fost făcut !

Vrem mall-uri însă nu rezistă la noi nici supermarket-urile. Azi este ultima zi în care Hipermarket Carrefour Bistrita mai este deschis pe Strada Gării, în Complex Comercial Winmarkt. Azi jumătate rafturile erau goale, iar singura vânzătoare care mai era în magazin a declarat, pentru Răsunetul, că de mâine magazinul este închis, neexistând şansa de a se muta în altă locaţie. Este adevărat că magazinul nu era nici pe departe la fel ca market-urile din Cluj, Mureş, Braşov sau Bucureşti, unde Carrefour este adevarat mall, dar şi aşa, în spaţiul restrâns, bistriţenii puteau găsi anumite produse la preţuri rezonabile. Se pare că la noi, cel mai bine merg Kaufland şi Lidl, fiecare cu câte 2 magazine, în timp ce Profi a rămas doar cu magazinul din Eminescu, pe cel de la Big închizându-l.
De-a lungul timpului mulţi au promis mall-uri la Bistriţa, însă vedem cum nici Winmarkt sau Shopping Center nu merg prea roz.
Globe Trade Center (GTC) România a anunţat de ani buni că vrea să ridice Mall-ul Galleria Bistriţa pe spaţiul unde au funcţionat serele oraşului (după Kaufland). S-a spus că investiţia va fi gata în 2010, apoi în 2012, însă nici acum nu se vede nici o schimbare, deşi pe internet figurează acest mall la Bistriţa, pe Str. Păcurari.
Matrix Investements Cluj a anunţat în 2008 că deschide un Mall în grădina fostei UCTA. Bistriţa Mall era programat pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, din care aproape 22.000 doar clădirea. UCTA a fost dărâmată, dar lucrările stagnează odată cu criza.
Un alt Mall se anunţa în Piaţa Mihai Eminescu, în clădirea Metropollis, însă nici acolo nu sunt autorizaţii emise. Gelu Drăgan doreşte să numească mallul Emi Plaza 1, acesta urmând să fie pe şase etaje, cu hipermarket, magazine, food-court, 4 săli de cinema.
Un alt mall ce se anunţa în urmă cu câţiva ani era Metropolis Mall, ce urma a fi amplasat într-un cartier rezidenţial, pe terenul Combinatului de Prelucrare a Lemnului (CPL), cumpărat de firma ce are hotelul cu acelaşi nume şi jocul de bingo la Antena 1. Fabrica a fost dărâmată, însă lucrările stagnează. Se vorbea şi de McDonalds în clădirea Han, care era o locaţie portivită, însă firma nu investeşte în oraşele sub 100 mii locuitori, deşi suntem convinşi că ar fi avut succes la Bistriţa, la fel ca KFC dacă ar veni.
Până vom avea şi noi un Mall, tineretul face naveta la sfârşit de săptămână la Cluj. Vorba clujenilor: au venit bistriţenii de la ţară. Din multe puncte de vedere Bistriţa e un oraş mic, neimportant pe harta mare, fără aeroport, fără clinici mari, fără investiţii gigante şi, mai ales, fără locuri de muncă pentru tineri.

Comentarii

11/05/14 13:19
ECOLOGISTUL

Avem obezitate foarte crescuta in randul tinerilor anuntata cu ingrijorare de medici si voua va trebuie molluri si mc- donalds. Invatati-va si traiti sanatos ca in ritmul asta o sa fim un popor de cardiaci si de oameni umflati asemanatori cu MORSELE. Asta vreti, parinti pentru copii vostrii ???

08/01/15 13:42
Daniel

Pai daca nu au avut parcare. Sa caute si ei o locatie mai accesibila. Banuiesc ca stiu regulile shopping_ului modern. Daca vrei sa faci bani fara sa investesti asta se intampla.
Si asha era un magazine de doi lei.

29/10/15 03:38
vlad

ba ce tot vorbiti voi acolo de asa zisul supermarket carrefour care e cat magazinul de paine de la hala din decebal? alea sunt conditii? ce iti ofera carrefourul cu un magazin de 2 pe 2? ce iti ofera shopping centerul ala pacii? care s-a deschis direct cu 2 magazine si restul inchis? oamenii au nevoie de un cinema, de magazine bune cu produse bune, de un loc unde sa mananci si putin divertisment. Deva are Mc Donalds, si e 2,5/4 din Bistrita, orasul ala. aproape jumate ca marime. ei cum de au? Alba are mall, si e cu 15.000 de oameni mai mica decat Bistrita. E drept, Shopping Center e "piesa" pe langa malll din alba. Bistrita are nevoie de un mall !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5