Vrei să ai o relație sănătoasă cu banii? Iată ce trebuie să faci!

Subiectul banilor poate fi considerat încă taboo în anumite cercuri, însă acest lucru trebuie schimbat, iar oamenii trebuie să învețe cum să vorbească despre bani și, mai ales, cum să îi folosească. Cu cât discută lumea mai mult despre asta, cu atât vor exista mai multe persoane care să aibă o relație sănătoasă cu banii. Tu crezi că te numeri printre norocoșii care au acest lucru?

Uite cum poți stabili o relație sănătoasă între tine și bani!

1.    Manifestează banii în viața ta

La fel ca și oamenii, banii sunt făcuți din energie și trebuie să știi cum să îi atragi în viața ta. Deși multă lume a fost învățată că nu este bine să vrei bani, dacă tu continui să crezi și să spui că nu ai nevoie de ei și nu îi vrei, aceștia te vor evita. Nu este nicio rușine să manifestezi faptul că dorești bani, iar dacă spui acest lucru, universul va face astfel încât să îi primești. Atragi mereu ceea ce spui și, de aceea, ai grijă la modul în care îți exprimi gândurile.

2.    Schimbă-ți mentalitatea asupra banilor

După cum spune și punctul de mai sus, banii sunt energie și trebuie tratați ca atare. Dacă tu mereu cauți să cumperi lucrurile cele mai ieftine și mai puțin calitative, universul va simți frica ta de a rămâne fără bani. Formează-ți obiceiul ca, de fiecare dată când îți intră salariul, primul lucru pe care îl faci este să te răsplătești cu ceva bun. Du-te și cumpără-ți ceva ce îți face plăcere, fără să te gândești cât costă. Altfel, dacă primul lucru pe care îl faci este să îți plătești facturile, atunci toată luna îi vei cheltui fără să te bucuri de ei și de faptul că ai muncit ca să îi obții.

3.    Planifică-ți bugetul pe termen scurt/mediu/lung

Ultimul sfat este să îți faci obiective financiare și o analiză realistă asupra bugetului tău. Prima dată începe cu un plan pe termen scurt, spre exemplu, ce venit și cheltuieli vei avea pe luna viitoare. Astfel, îți vei da seama dacă cheltuielile tale depășesc venitul pe care îl ai și dacă e nevoie să faci o schimbare.

Dacă ajungi vreodată în situația în care nu ai estimat corect bugetul și mai sunt multe zile până primești alți bani, optează pentru un credit până la salariu prin Creditfix, nefiind vorba despre un credit bancar care să te împovăreze. Apoi, când planifici bugetul pe termen mediu și lung, stabilește-ți câteva obiective financiare pe care vrei să le atingi și gândește-te cât este de realist, având în vedere stilul tău de viață și venitul actual.

Este important să ai o relație sănătoasă cu banii și să înveți cum poți să îi atragi în viața ta, nu să îi gonești prin gândurile și acțiunile tale. Sfaturile de mai sus te pot ajuta să obții această relație cu banii. Odată ce îi ai, folosește-i cu cap, astfel încât să economisești pentru a-ți îndeplini visele.

Sursa foto: pexels.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5