Vrei o locuință modernă? 7 piese de mobilier care nu trebuie să îți lipsească

Visezi să ai o locuință modernă, dar nu știi cum să începi amenajarea și ce să integrezi în spațiul pe care îl ai la dispoziție? Din fericire, lucrurile nu sunt atât de complicate precum par inițial.

Poți obține cu ușurință o casă modernă, dacă alegi strategic atât finisajele, cât mai ales piesele de mobilier și de decor.

Iată câteva idei de obiecte esențiale pe care să le incluzi în apartamentul tău, pentru a obține cel mai modern spațiu!

1. O canapea modernă în living

De cele mai multe ori, canapeaua reprezintă piesa centrală din living. De aceea, dacă vrei o locuință modernă, și canapeaua trebuie să fie pe măsură.

Renunță la ideea de canapea complexă, cu detalii, tapițată cu materiale precum catifeaua sau imprimeurile florale de inspirație vintage. O casă modernă are nevoie de o canapea cu linii cât mai simple, de preferat într-o nuanță neutră, precu crem, gri sau chiar albă sau neagră.

2. Fotolii puf

Pentru o atmosferă relaxată și o casă modernă, adaugă în plan și câteva fotolii de tip puf. Acestea sunt extrem de versatile și pot fi integrate atât în sufragerie, cât și în camera celor mici, pe balcon sau în dormitorul tău.

Vezi gama de fotolii puf de la Fabrica de Pufi și alege produsele care se potrivesc cel mai bine cu decorul de acasă. Pufii vor fi apreciați atât de cei care locuiesc alături de tine, cât și de musafirii care vor avea parte de o primire perfectă, într-un spațiu modern și confortabil.

3. O masă de cafea cu suprafața din sticlă

Canapeaua modernă și pufurile vor fi completate perfect de o măsuță de cafea elegantă și modernă, cu picioare din metal sau lemn și cu suprafața din sticlă transparentă.

Aceasta se va integra perfect în peisaj și va putea fi ușor potrivită cu decorațiunile pe care le vei alege.

4. O masă înaltă și scaune de bar în bucătărie

Te-ai plictisit de bucătăriile clasice? Atunci, amenajează-ți un spațiu modern, potrivit pentru tine sau pentru întreaga familie.

Fie că ai o familie mică sau numeroasă, poți integra o masă înaltă în zona de servit micul dejun, prânzul și cina. O poți folosi pe post de insulă în restul timpului, pentru a te ajuta și la gătit, ca suprafață de lucru.

Alege niște scaune de bar potrivite, cu design modern, minimalist sau chiar industrial, în funcție de stilul bucătăriei tale.

5. Corpuri de iluminat deosebite

Chiar dacă multe persoane le ignoră, corpurile de iluminat pot face diferența dintre o locuință învechită și una modernă.

Dacă ai urmat sfatul de la punctul 5, luminează zona de luat masa cu un corp de iluminat cu două sau mai multe becuri decorative, cu lumină neutră.

Pentru restul casei, alege corpuri moderne, cu forme geometrice sau deosebite, din materiale precum metalul, sticla sau chiar lemnul natur.

6. Mobilier simplu, fără mânere

O locuință modernă presupune un anumit stil de mobilier. Acesta trebuie să fie cât mai simplu, fără ornamente complexe, în nuanțe neutre și puternice, precum albul și negrul. Bineînțeles, poți opta și pentru alte nuanțe, însă stai departe de lemnul masiv specific caselor vechi.

De asemenea, optează pe cât posibil pentru un sistem de deschidere fără mânere – cel pe bază de apăsare este cel mai potrivit.

7. O cadă de sine stătătoare

Și baia poate deveni un spațiu modern, cu mici modificări. De exemplu, poți renunța la cădița de duș sau la casa clasică din email pentru o cadă modernă, de sine stătătoare, cu baterii statement, albe sau negre.

Toate aceste modificări îți vor transforma locuința complet. Vei obține un spațiu modern și atemporal, care nu se va demoda niciodată!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5