Vrednic este ! Şieuanul Dan Tiniș, hirotonit de mitropolitul Andrei preot, pe seama Parohiei Ghirișu Român -Cluj

În Duminica Sfinților Români, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Troiță” de la Feleacu și a binecuvântat Monumentul Eroilor din Dealul Feleacului. În biserica așezământului monahal, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a participat și Preasfințitul Părinte Episcop emerit Vasile Flueraș. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, preotul Dan Hognogi, starețul Mănăstirii Feleacu, arhimandritul Alexandru Ghenț, preotul conf. Ioan Bizău și arhidiaconul asist. univ. Daniel Mocanu, cadre universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, preotul Aurel Someșan (Parohia Feleacu) și preotul Sorin Viorel Buș (Parohia Vâlcele).
În semn de apreciere și recunoștință, pentru implicarea activă în viața și activitățile Bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a acordat protopopului de Cluj I, preotului Dan Hognogi, Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici, iar starețului Mănăstirii Feleacu, arhimandritul Alexandru Ghenț, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar preotului Aurel Someșan i-a oferit o diplomă de aleasă cinstire. Președintele Asociației „Inițiativa Feleacu”, prof. univ. dr. Simion Simon, a primit Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar primarul comunei Feleacu, Gabriel Victor Costea, a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.
Slujba a fost oficiată în prezența autorităților culturale și civile, precum și a numeroși credincioși clujeni, printre care s-a aflat și președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Dan Ovidiu Tiniș, pe seama Parohiei Ghirișu Român, din Protopopiatul Cluj I.
“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău” a postat pe facebook, după hirotonire, tânărul preot Dan Tiniș, de loc din Şieu.
La slujbă a participat şi deputatul Bogdan Ivan Gruia, care a spus: “Începând de acum, biserica lui Hristos are în rândurile sale un om tânăr și de caracter care va sluji oamenilor din zona Clujului: Pr. Dan Tiniș! Fost coleg în TSD, cu Pr. Dan mă știu cu mult înainte ca el să meargă pe drumul Teologiei și eu pe cel al Parlamentului. Am crezut încă de tineri că putem schimba starea de fapt a lucrurilor care nu sunt în regulă în societatea noastră. Și acum avem pârghii prin care să facem acest lucru! Multă putere să îți dea Bunul Dumnezeu în această misiune sfântă! Eu, alături de toți cei care te știm suntem alături de tine! Împreună, noi tinerii, putem face diferența. Și în politică și în biserică! Doamne ajută”.
Să-i urăm noului preot slujire îndelungată, mult har şi dar dumnezeiesc în conducerea turmei cuvântătoare încredinţată în drumul spre mântuire. Îi dorim părintelui Dan să-i păstorească, alături de preoteasa Bianca (absolventă de Litere la UBB Cluj, profesoară de engleză), pe enoriaşi înţelept, responsabil şi cu multă smerenie şi înţelegere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5