Voluntari în cadrul proiectului ”Lecturi terapeutice” de la Spitalul Judeţean

Iulia Cihărean, vicepreşedinte al Asociaţiei Tineri pentru Comunitate Bistriţa

În cadrul programului Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud “Terapia prin lectură”, Asociaţia Tineri pentru Comunitate Bistriţa participă în calitate de partener cu proiectul “Lecturi terapeutice”, finanţat de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Bistriţa-Năsăud cu suma de 1400 lei.

Proiectul vizează implicarea tinerilor în activităţi de voluntariat în cadrul programului de umanizare derulat în Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu scopul de a contribui la procesul curativ al unui număr estimativ de 200 de pacienţi ai secţiei de Pediatrie, utilizând terapia prin lectură şi joc de rol.

Ne dorim ca astfel să crestem gradului de informare cu privire la importanţa practicării voluntariatului pentru dezvoltarea comunitătii şi pentru dezvoltarea personală în rândul participantilor şi beneficiarilor.
Coordonatorul de proiect, doamna psiholog Luca Mariana, va încuraja şi sprijini interacţiunea beneficiarilor cu participanţii, iar coordonatorul de voluntari, Razvan Bărbos, a derulat seminariile de pregătire a 20 de tineri voluntari în vederea implementării jocului de rol.

Etapa de pregătire a voluntarilor, care viza dezvoltarea aptitudinilor de citire a poveştilor cu intonaţie specifică, exerciţii de dicţie, joc de rol, interpretarea unor scenete s-a finalizat deja. Astfel că începând de săptămâna viitoare voluntarii, sub îndrumarea coordonatorului de proiect şi a coordonatorului de voluntari, vor fi demarate activităţile propriu-zise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5