Vizavi de Primăria Prundu Bârgăului va fi edificat sediul GAL “Bârgău-Călimani”

Primăria Prundu Bârgăului implementează un proiect prin care va edifica un imobil care va avea destinaţia de sediu al Grupul de Acţiune Locală Federaţia pentru Dezvoltarea Zonei Rurale „Bârgău – Călimani”. Clădirea va fi amplasată vizavi de primărie, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 170.000 euro, fiind derulată prin FDZR “Bârgău-Călimani”.
“Aşteptăm o vizită în teren pentru ordinal de începerea lucrărilor. V fi o clădire frumoasă, care pe lângă utilitatea ei, va schimba înfăţişarea centrului localităţii”, ne dă asigurări primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan.
Clădirea de la KM 0, transformată în Mall
Administraţia locală din Prundu Bârgăului a recâştigat, în instanţă, clădirea Km 0. Primarul Doru Crişan ne spune că imobilul este în faza de reabilitare, aici urmând a fi deschis un centru comercial. La etaj va fi un cinematograf şi partea de fast-food, la parter - magazine, iar la subsol - parcări. Iată că, deşi bistiţenii se luptă de mult timp pentru un cinematograf, bârgăuanii sunt mai harnici, edilul demonstrând că luptă pentru toate condiţiile de oraş pentru comuna ce o coordonează.
Centru Multicultural, cu 1000 locuri
Primarul are deja întocmită documentaţia pentru reabilitarea totală a Căminului Cultural, ce va fi transformat în Centru Multicultural, căutând oportunităţi pentru accesarea de fonduri.
“Chiar zilele acestea am primit studiul de fezabilitate şi alte documente. Acum căutăm linii de finanţare pentru derularea cestei investiţii, mai ales că este una de anvergură”, spune primarul Doru Crişan, speranţele fiind legate de accesarea unor finanţări europene în exerciţiul 2014-2020 prin PNDR.
Potrivit acestuia, sala va avea o capacitate de peste 1000 locuri, în acest centru urmând să funcţioneze o sală de nunţi, dar şi pentru alte evenimente importante ale comunităţii, o sală pentru conferinţe, o sală pentru repetiţii, vestiare, bucătărie, toate dotate ultramodern, dar şi terase şi scenă în aer liber.

Comentarii

01/08/14 19:14

Dorule,puiule,mai Dorule mai !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5