Vineri, alte 74 de persoane din Sigmir vor primi gratuit extrasele de carte funciară

Bistriţa este primul oraş din România care va avea finalizat până la finele anului 2012 cadastrul general. Practic, bistriţenii nu vor plăti nimic pentru intabularea proprietăţilor în Cartea Funciară.

Vineri, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa, 74 de persoane fizice şi juridice din localitatea componentă Sigmir vor intra în posesia extraselor de carte funciară.

Potrivit edilului Ovidiu Creţu, lucrările de cadastru în cartierul Sigmir vor fi finalizate în luna septembrie.

,,Vor fi înmânate 108 extrase de carte funciară unui număr de 74 de cetăţeni din cartierul Sigmir. Municipiul Bistriţa este primul din ţară care va avea finalizat, până la sfârşitul anului 2012, cadastrul general al localităţii, în cadrul acestui proiect fiecare proprietar urmând să primească gratuit înscrieri şi extrase de carte funciară. Pentru aceasta, Primăria Bistriţa a alocat suma de 1,2 milioane de lei”, a declarat primarul Bistriţei Ovidiu Creţu.

Lucrarea de cadastru general este efectuată de S.C. Blom România S.R.L. din Târgovişte. În anul 2004, municipiul Bistriţa a contractat o lucrare GIS pentru intravilanul localităţii, însă, după cinci ani, societatea care câştigase licitaţia a cerut rezilierea contractului, finalizând doar 571 de hectare din totalul de 2.560.

Cinci ani mai târziu, în 2009, Primăria Bistriţa a organizat o nouă licitaţie pentru lucrarea GIS. În acelaşi an municipalitatea a decis să realizeze şi un cadastru general al municipiului, incluzând terenurile din extravilan, suprafaţa totală fiind de 14.547 de hectare. Ambele lucrări cadastrale au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2012.

În ţară, se mai află în lucru, în acest moment, lucrări de cadastru general pentru municipiile Iaşi şi Craiova, iar în curând vor începe astfel de proiecte şi în Târgovişte şi Titu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5