VINE CRĂCIUNUL la Năsăud

Vine Crăciunul şi s-au pornit COLINDELE, care prin vechimea lor preamăresc viaţa omului, ca o mărturisire, ca un dar care desface legăturile micului univers individual şi-l proiectează în nemărginire.

Colindele sunt aidoma curgerii vălurite a turmelor de păstori, sunt leagănul spicelor de grâu, legănarea codrului, a pâraielor de munte, a aştrilor în ochii visătorului solitar al cărui singur interlocutor este credinţa străbună. Acestea sunt cuvintele de întâmpinare a marelui eveniment creştin rostite de preotul paroh dr. Gheorghe Celsie de la biserica „Constantin şi Elena” din Năsăud, care a organizat  marţi 18 decembrie 2018, începînd cu ora 17, în sala Casei de Cultură din oraşul Năsăud, o manifestare cultural-creştină printr-un concert de înaltă ţinută artistică susţinut de corul bisericesc ”Laudaţio”, dirijat de vrednicul prof. arhidiacon CORNEL POP, devenit invincibil asemeni Sf. Gheorghe, care prin excelenţă a fost purtător de biruinţă.

În jurul corului bisericesc s-au adunat şi alţi colindători cu mesaje transmise din neam în neam, ca de exemplu, grupul de colindători de la Centrul Catihetic „Miron Cristea”, de pe lângă parohia mai sus amintită, grupul FOLK ARMANDIA, compus din: Sorin Găzdac, Gavril Vaida, Dorina Buia, Alexandra Grumeza, Lucian Bichigean şi domnul Ungurean la orgă, ambele formaţii orânduite de omul de aleasă cultură muzicală, Sorin Găzdac. De asemenea, s-au pornit cu colinda Păunaşii Salvei, îndrumaţi de isteţul violonist Fodorca, având alături pe fiul său Rareş la vioară şi pian şi pe tânărul talentat în ale pianului Mihai Manciu şi duetul  fetelor lminunate  Alexandra Bindea şi Teodora Vasilichi, unite prin credinţă, ca de altfel şi Ceuca şi Ţuţuruga de la Păunaşii Salvei, care au ca busolă lucrul bine făcut. A sosit Moş Crăciun cu daruri pentru colindători, ajutat de familia  Elvira şi Marin Sîngeorzan.

Corul Laudaţio va colinda  miercuri 19 decembrie 2018, în aula Colegiului „George Coşbuc”,  iar joi începând cu ora 15, va participa la dezvelirea bustului Mitropolitului MIRON CRISTEA, din curtea bisericii „Constantin şi Elena” Năsăud, prin strădania preotului paroh dr. Gheorghe Celsie, care ne invită pe data de 26 decembrie 2018, a doua zi de Crăciun, la întâlnirea cu corul Laudaţio, începând cu ora 11, la Sf. Biserică.

Colindele s-au născut din  pendularea continuă între cei doi poli ai naturii-vatră şi cer, ca o respiraţie a spaţiului mioritic.

       Crăciun fericit tuturor cititorilor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5