(Video)Punerea pietrei de temelie pentru noua Biserică, aproape de Sala Polivalenta Uniunea, în prezența IPS Arhiepiscop Andrei și PS Episcop Macarie. Mâine, sfinţirea catapetesmei la biserica din centru şi a capelei mortuare

(Video) Astăzi a fost pusă pietra de temelie pentru noua Biserică cu hramul „Sfinţii Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni” din Unirea, strada Henri Coandă, nr. 28 , aproape de Sala Polivalenta Uniunea, în prezența IPS Arhiepiscop Andrei și PS Episcop Macarie în fruntea unui sobor de preoţi. terenul a fost donat de Vasile Iuga, care a primit Ordinul „Mihai Vodă". Examenul pentru viitorul preot va fi dat zilele următoare. Au fost prezenţi prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, subprefect Ioan Zăgrean, managerul Spitalului Judeţean de urgenţă-Gabriel Lazany, Alexandru Pugna - manager Centrul Judeţean pentru Cultură, Menuţ Maximinian- preşedintele Societăţii Scriitorilor Bistriţa-Năsăud.

Mâine Parohia Ortodoxă Unirea, păstorită de părintele Ioan M. Urian, vă invită să luaţi parte la Sfânta Liturghie arhierească de la Biserica cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Unirea, cu prilejul sfinţirii noii catapetesme a Bisericii şi a binecuvântării noii capele mortuare din localitate. Programul începe la ora 9.15 cu Primirea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi a Preasfinţitului Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, Ora 9.30 – Slujba de sfinţire a catapetesmei, Ora 10.00 – Sfânta Liturghie, Ora 12.30 – Slujba de binecuvântare a capelei mortuare.

Video aici:

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5