( Video) Preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, în Chişinău: Peste 100.000 de români cântă la unison imnul României. Sunt mândru că sunt din oraşul Imnului Naţional

Peste 100 de mii de oameni au participat la Adunarea Centenară, organizată cu ocazia împlinirii a sută de ani de la unirea Basarabiei cu România. Mitingul a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a adunat oameni din mai multe localităţi din republică, dar şi de peste Prut. Participanţii au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale în marş. Mitingul a început cu intonarea imnului Republici Moldova, apoi cu cel al României.
Unioniştii au cerut deputaţilor de la Chişinău şi Bucureşti să convoace o şedinţă comună, unde să semneze o declaraţie prin care să fie recunoscut actul de unire a Basarabiei cu România din 1918. La final, participanţii au dansat hora unirii.
Până acum, 130 de localităţi din Republica Moldova au semnat declaraţii Simbolice de unire cu România.
"“Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte în care te-adânciră barbarii de tirani!” Peste 100.000 de români care cântă la unison imnul României în Chișinău nu pot arăta decât că România e vie, are viitor și că peste Prut avem câteva milioane de frați care vor să pună umărul la dezvoltarea unei Românii mari și prospere! Sunt mândru ca bistrițean să cânt versurile poetului Andrei Mureșanu la cea mai importantă acțiune dedicată Centenarului Marii Uniri de până acum! România nu e o poveste, nu e o lozincă ci e o realitate, iar românii nu sunt de vânzare și nu sunt sortiți să plece capul decât în fața Bunului Dumnezeu! Mâine voi fi la o expoziție extraordinară a bistrițeanului Maxim Dumitras la Muzeul de Artă din Chișinău de la ora 15:00 " a spus preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment. de altfel judeţul nostru de-a lungul vremii a fost constant în mijlocul fraţilor noştri, având o filială a bibliotecii la chişinău, făcând spectacole în această zonă, o delegaţie anoastră fiind anii trecuţi cu un program pe mai multe zile, dar şi semnând declaraţia de unire.
https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/1698086053578268/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5