( Video) O altă faţă a Bistriţei. Cu protopopul Alexandru Vidican

În perioada faptelor bune întru aşteptarea Luminii, fiecare dintre noi ar trebui să fim solidari cu cei care au nevoie de o pâine pe masă. Bistriţa are şi oameni săraci care locuiesc în condiţii precare de care vorbim prea puţin. În Viişoara, lângă blocurile sociale, în condiţii improprii, trăiesc patru familii.
Familia Fodor are nu mai puţin de 13 copii care locuiesc într-o cămăruţă. Dacă noi nu ştim de aceste suflete, protopopul Alexandru Vidican le cunoaşte foarte bine. „Vine părintele”, s-au auzit glasurile de copii care au înconjurat maşina protopopului, plină cu daruri, de la alimente la haine. Preotul a coborât din maşină, i-a luat în braţe, le-a dăruit prescură, alimente şi dulciuri şi le-a spus părinţilor să aibă grijă de hainele pe care le primesc şi să-i îmbrace frumos pe copii.
Sunt gesturi fireşti pentru protopop, nu se laudă niciodată cu ele. De această dată noi am insistat să-l însoţim pentru a arăta bistriţenilor aceste familii pentru că, poate, unii vor trece să le dăruiască din puţinul sau din multul lor şi acestor copii.
Fără apă, curent şi canalizare, aceşti copii cresc într-un mediu precar. Tocmai de aceea, protopopul, păstorul sufletelor lor, îi îndeamnă să meargă la şcoală, iar pe părinţi să îşi găsească de lucru. Mai mult, a avut grijă ca fiecare dintre copii să fie botezat, cel mai mic – Cosmin Petru Fodor – primind Taina Botezului zilele trecute.
„Am venit în Viişoara pentru că ne pasă de aceste suflete, creaturile lui Dumnezeu. Aceşti copii trebuie protejaţi, le aducem ce putem şi sperăm să-i sensibilizăm şi pe alţii să vină să-i ajute şi, de bună seamă, să le găsească şi un loc de muncă la cei care sunt în putere. Ne îngrijim de ei cât putem şi aşteptăm şi pe alţii să ni se alăture”, a spus protopopul Alexandru Vidican.
„Sperăm ca cineva cu suflet bun să ne dea o bucată de pământ unde să putem face o mică căsuţă, iar noi să mergem la lucru”, a declarat Adrian Fodor, tatăl copiilor.
Părintele protopop ne spune că vizitează periodic această zonă a Bistriţei, dar şi alte locuri din Protopopiatul Bistriţa unde oamenii au nevoie de ajutor şi, mai ales, să ştie că cineva le este aproape. Vă îndemnăm, pe cei cu inimă mare, să vă faceţi drum în această perioadă şi pe la aceşti copii din Viişoara. Ei nu au nicio vină pentru situaţia în care îşi duc zilele grele ale copilăriei.
https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/764187391771981

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5