( Video) Declaraţii de pe patul spitalului ale bistriţenilor invectaţi cu Covid. Atenţie, imagini cu un puternic impact emoţional !

Valul 4 al pandemiei și intensitatea cu care acesta "atacă" se reflectă cel mai bine în interiorul spitalelor. Aici, "linia întâi" nu reprezintă doar o expresie, reprezintă, în sensul propriu, imaginea unui front.
Pășind pentru prima oară în interior, acolo unde se duce bătălia cu virusul, rămâi șocat într-o primă fază și ai senzația că, în fața ta, se derulează secvențe dintr-un film. Apoi, auzi lângă tine vocile hotărâte ale medicilor care conduc lupta și realizezi că, din păcate, filmul este în direct.
Materialul de mai jos este rezumatul unui material mai amplu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Interviurile complete cu pacienții și medicii vor fi făcute publice miercuri, 27 octombrie, la ședința Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud. Atunci, reprezentanții conducerii spitalului vor răspunde la întrebări și vor oferi informații suplimentare despre situația actuală.
Exemplele prezentate și mărturiile celor cu care am vorbit redau faptul că majoritatea pacienților bolnavi de Covid pleacă acasă bine, după externare. Mai mult, se întâmplă și minuni, medicii reușind, nu de puține ori, să salveze cazuri critice. Cu toate acestea rămâne semnificativ numărul familiilor care trec prin drame din cauza pierderii celor dragi. În aceste situații, cel mai frustrant lucru este să știi că o persoană ar fi putut să trăiască astăzi, dacă ar fi știut/înțeles să aibă grijă la timp și să se vaccineze; sau că persoana respectivă ar fi în viață dacă cei din jurul ei ar fi protejat-o mai bine prin respectarea măsurilor de siguranță și vaccinare. Pentru că fiecare viață contează!
Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5