( Video) De Florii, sărbătoare la Biserica din Dumitra. Larisa Bozbici şi-a lansat, acasă, albumul de pricesne, alături de artiste îndrăgite

În Duminica Floriilor, după săvârşirea Sfintei Liturghii de către părintele paroh Marius Moldovan, alături de părintele Ioan Moldovan, a avut loc lansarea CD-ului de pricesne „Cruce sfântă părăsită” al tinerei interprete Larisa Bozbici.
Laureată a celor mai importante concursuri de folclor din ţară, cu studii la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Larisa Bozbici a ales să împărtăşească bucuria apariţiei albumului de pricesne cu cei de acasă, de la Dumitra.
Au fost alături de ea, într-un recital de pricesne, Oana Matei Coruţi, Cristina Livia Scurtu, Cristina Bugnar, Anamaria Marti, Lenuţa Filipoi şi Florina Bălan. Prezentarea albumului a fost făcută de către scriitorul Menuţ Maximinian.
„Astăzi a fost divin. Pentru că îmi iubesc meleagurile natale am pregătit un concert de pricesne special pentru sufletele credincioşilor. În ziua Sfântă de Florii, după slujbă, ne-am bucurat împreună, prin rugăciune cântată, alături de cele mai valoroase fete pe care le are judeţul nostru. Mulţumesc părintelui Marius Moldovan care mereu e alături de noi la bucurii şi tristeţi”, este mesajul transmis de Larisa Bozbici. Felicitări !
Cu o săptămână înaintea Paştilor, sunt Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Învierea Domnului, aducând aminte de Intrarea lui Iisus în Ierusalim. În Bistriţa-Năsăud tradiţiile nescrise ale satului încă se mai păstrează. Pentru Duminica Floriilor se pregătesc ramurile de salcie (mâţişori) pe care, după sfinţire, oamenii duc acasă şi le plantează în grădină, pe holdele semănate, pe morminte, le pun în grajduri, la stâna oilor şi după icoane. Ele simbolizează belşugul anului ce va veni, vor feri locul unde sunt puse de trăsnete, boli, inundaţii şi vor aduce recolte bogate.
La mulţi ani tuturor florilor din viaţa nostră. Sănătate şi binecuvântări de la Domnul !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5