( Video) Cununa de pe Someş, alături de Irina Loghin şi Cristian Pomohaci, în două spectacole în judeţul Mureş

Ansamblul folcloric profesionist „Cununa de pe Someş” al Palatului Culturii Bistriţa a susţinut, duminică, nu mai puţin de două spectacole în judeţul Mureş. La Sînpetru de Câmpie, „Cununa de pe Someş” s-a aflat pe scenă alături de Irina Loghin. La Bărdeşti, bistriţenii au evoluat aproape de casa bunicilor managerului Dorel Cosma.
Deşi a plouat, mulţime de lume a participat la cele două prestaţii. Invitat de onoare al ansamblului au fost Cristian Pomohaci, prezent la ambele evenimente. Petre Petruse, Mărioara Sigheartău, Nelu Şopterean, Anton Todică, Cornelia Hoha, Teodora Simionca şi Marian Predescu au adus frumuseţea cântecului popular, iar colegii dansatori au prezentat, în coregrafia lui Teodor Puşcaş, suite din toate zonele ţării. Partea orchestrală a fost asigurată sub bagheta dirijorului Alexandru Demeter. Evenimentele au fost prezentate de Mărioara Sigheartău.
Managerul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma, ne-a spus că cele două spectacole fac parte din stagiunea permanentă pe care profesioniştii bistriţeni o au şi care va continua cu spectacole atât în judeţ, cât şi în ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5