( Video) Cea mai mare mulţime de credincioşi din istoria Mănăstirii Dobric. Mii de oameni s-au rugat, alături de episcopul Siluan, Maicii Domnului

La mănăstirea ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, la Dobric mii de credincioşi şi-au aplecat genunchii spre mântuire. A fost cel mai mare număr de credincioşi de când este mănăstire, venind parcă de pe toate văile Ţibleşului, dar şi din judeţ şi din alte părţi ale ţării pentru a se ruga împreună. Pe an ce vine credincioşii se înmulţesc la Nicula Ţibleşului, precum pâinile Mânuitorului. Conform tradiţiei, maica stareţă Veronica şi părintele duhovnic Siluan, alături de obştea mănăstirii, s-au pregătit pentru întâmpinarea oaspeţilor, care s-a rugat la Mănăstirea Dobric, sfintei Fecioare Maria, cea care după cum spune în pricesne artistul Alexandru Pugna, şi-a găsit aici loc curat de mănăstire. Încă din ajunul manifestării, credincioşii au fost aşteptaţi la Vecernie şi Litie, urmate de Paraclisul Maicii Domnului. A urmat slujba Prohodului Maicii Domnului, înconjurarea mănăstirii de către credincioşi şi soborul de preoţi, iar apoi molitvele Sf. Vasile cel Mare. Programul a mers mai departe, în zorii sărbătorii, cu Utrenia şi Sf. Liturghie, Sf. Maslu şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului.
Apoi, în dangătul clopotelor, a fost primit episcopul Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, care a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor impresionant de preoţi. Au participat alături de miile de credincioşi la Sfânta Liturghie, parlamentarul Daniel Suciu, Ioan Oltean, administratorul judeţului, Florin Moldovan, subprefectul , directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Alexandru Câţcăuan, Cristian Florian ş.a. .
Olimpia Deneş, şi Floarea Apostol, alături de femeile din Spermezeu, în frumoase cosatume populare, au înălţat pricesne către cer, Maicii Domnului. În cuvântul de învăţătură, episcopul Siluan a vorbit despre jertfa credincioşilor ce vin în pelerinaj, îndemnându-i să nu îşi lase credinţa, să fie mereu alături de mănăstirea Dobric, cea zidită cu multă jertfă, care se roagă zi şi noapte pentru sufletele credincioşilor de pe Valea Ţibleşului.
Maica stareţă Veronica, alături de părintele duhovnic Siluan i-au oferit episcopului, pe lângă un coş de flori, şi o icoană cu Sfîntul Evanghelist Luca şi un ttoiag arhieresc.

Au fost momente în care sufletele credincioşilor s-au umplut de bucurie duhovnicească. La Dobric, an de an, se scrie istorie.
“La Dobric în loc de şes, / Maica Sfântă şi-a ales/ Loc curat de mănăstire/ Pentru a noastră mântuire”, sau “Am venit măicuţă din nou la Dobric/ Să-ţi cântăm Fecioară cu mare, cu mic/ Am venit Marie să ne întâlnim/ Şi necazul nostru să ţi-l povestim”.
În exclusivitate pentru Rasunetul episcopul Siluan a acordat un interviu ce îl veţi putea citi în zilele următoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5