Viceprimarul Niculae îi invită pe bistriţeni la o dezbatere publică pe tema reformării Poliţiei Locale

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, îi invită pe bistriţeni la o dezbatere publică pe tema reformării Poliţiei Locale, la începutul lunii noiembrie.

          „Poliţia Locală este o instituţie care se află în slujba cetăţeanului, dar care, din păcate, în prezent nu are o imagine tocmai bună în percepţia cetăţeanului. Fiind o instituţie aflată în subordinea mea, orice aspect pozitiv sau negativ al acestei instituţii este în atenţia mea. (…)       Instituţia Poliţiei Locale este o instituţie necesară Bisatriţei, care trebuie să fie alături de cetăţeni şi care să lucreze pentru cetăţeni. (...) Mă gândesc să lansez o dezbatere publică despre problemele Poliţiei Locale la care să îi invit să participe pe toţi bistriţenii interesaţi, ONG-urile, partidele politice. Voi organiza această dezbatere la începutul lunii noiembrie, în sala de şedinţe, pentru toţi cei interesaţi să-şi spună părerea. Sunt hotărât să reformăm această instituţie, să o facem mai apropiată de cetăţean şi mai respectată. Vrem o Poliţie Locală fermă şi respectată”, a spus Cristian Niculae.

         Viceprimarul Niculae a menţionat că, desi în urmă cu două luni a solicitat înfiinaţrea a două Comisii de disciplină “care să analizeze gestionarea evenimentului din Parcul Municipal din data de 13 iulie”, nu a primit încă un raport. “Este vorba despre acea confuzie de persoane şi raportul eronat comunicat public de către conducerea instituţiei. Sunt profund dezamăgit că până la această oră, în două luni de la formarea acestor comisii de disciplină, nu s-a luat nicio decizie, în condiţiile în care am propus sancţionarea celor doi poliţişti şi a şefului Poliţiei Locale. Solicit public membrilor celor două comisii ca în decurs de 7 zile să prezinte raportul şi concluziile, precum şi deciziile de sancţionare, dacă vor decide în acest sens”, a mai spus viceprimarul Bistriţei.  

 

 

 

 

 

 

Comentarii

07/10/19 17:10
vizitator

Atributiile Politiei Locale se suprapun peste cele ale Poliţiei de Ordine Publică din cadrul Politiei Române, a cărei activitate este axată pe menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza localităţilor urbane şi rurale, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii şi cercetarea micii criminalităţi.

15/10/19 11:08
cititor

Domnule draga, desfiintzati aceasta POLITIE LOCALA , nescolarizata si necalificata pentru asa ceva si reincadrati-o inapoi in Corpul Gardienilor Publici ( acuma-i spune Serviciul/Corpul Judetean de Paza ... ) in subordinea Consiliului Judtean , cu atributiunile fostilor gardieni publici, adica exclusiv de paza obiective, bunuri si valori , pentru ca pentru munca de politie nu se pricep si nici nu sunt buni de asa ceva .
Mai bine cu banii aceia ati intari efectivele de Politie si Jandarmerie Nationala, cu competenta materiala si teritoriala generala , obligantu-i prin lege ca permanent o grupa de astfel de " lucratori " , zilnic sa fie in capitala si in municipiile resedinte de judet la dispozitia si in sprijinul primarilor .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5