Viceprimarul Cristian Niculae: Modernizarea străzii Valea Ghinzii, în licitaţie. Şase milioane de euro pentru asfaltare, reţele de utilităţi, piste de biciclişti şi iluminat public

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristina Niculae, a anunţat că municipaşitatea a demarat procedura de achiziție publică a lucrărilor de execuție a străzii Valea Ghinzii, stradă care leagă Cartierul Unirea, Complexul Wonderland, zona rezidențială Valea Ghinzii, cu restul orașului.

„Una dintre cele mai vechi străzi de pământ din Bistrița, strada Valea Ghinzii, a intrat în linie dreaptă pentru a fi modernizată complet cu finanțare de la Guvernul României (PNDL), valoarea totală a proiectului fiind de 27,3 milioane lei, aproximativ 6 milioane de euro. Pentru această stradă de peste 3 kilometri lungime, în data de 30 ianuarie 2019, a fost publicat în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice) anunțul de achiziție publică, proiectul tehnic, toată documentația și avizările necesare fiind finalizate în acest moment”, precizează Cristina Niculae.

Potrivit acestuia, lucrările care se vor executa vizează asfaltarea străzii pe toată lungimea; reconfigurarea rețelelor de utilități: canalizare – rețea electrică (astfel încât să acopere necesarul din prezent al zonei cât și nevoile viitoare preconizate) pe o distanță de 3 aproximativ km; amenajarea de rigole de scurgere a apei – distanță de aproximativ 3 km; amenajarea podețelor de acces la proprietăți; amenajarea de trotuare cu o lățime de 1,5 m – pe o distanță de aproximativ 3 km; amenajarea de piste de biciclete cu o lățime de 2 m – pe o distanță de aproximativ 3 km şi sistem de iluminat public.

„Aceste lucrări complexe vor schimba complet aspectul zonei rezidențiale și vor da posibilitatea de extindere în continuare a orașului, într-o zonă unde există foarte multe terenuri proprietate privată pe care se poate construi în viitor”, menţionează viceprimarul Niculae.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5