Viceprimarul Cristian Niculae: Loredana Dombrea, un om ce merită tot respectul nostru!

„Un om ce merită tot respectul nostru! Loredana Dombrea este numele ei, locuiește pe strada Nicolae Titulescu la numărul 20, o clădire monument istoric, pe care o putem admira în adevărata ei splendoare datorită eforturilor și stăruinței acestei doamne.

Spun eforturi, pentru ca Loredana deși suferă de o maladie necruțătoare - scleroză multiplă -  nu are posibilități financiare însemnate, a avut ambiția și visul să-și renoveze fațada clădirii în care locuiește aducând un plus de valoare și frumusețe centrului istoric al orașului nostru. Felicitări Loredana, meriți respectul nostru al tuturor, îmi doresc ca exemplul tău sa fie urmat și de alții!”, scrie viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, pe pagina de facebook.

De altfel, în răspunsuri date,viceprimarul Niculae îi aigurăpe toţi bistriţenii care vor să-şi reabiliteze clădirile monument istoric că îi va susţine pentru obţinerea autorizaţiilor necesare pentru demararea lucrürilor.

Comentarii

24/07/19 13:03
Vizitator

Cu o floare nu se face primavara. Prioritatea absoluta pentru orasul Bistrita este reaabilitarea tuturor cladirilor din centrul istoric, care aratadeplorabil, incepand cu ansamblul arhitectonic „Sugalete”.
Exista Legea nr. 166/2016, cunoscuta si sub numele de „Legea fațadelor”, referitoare la renovarea faţadelor clădirilor istorice, aflate în proprietate privată, cu bani de la primărie, aceştia urmând să fie recuperaţi în cel mult zece ani. Administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.
În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari. Prin urmare, Primaria Bistrita nu trebuie sa reinventeze apa calda si sa treaca la actiune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5