Viceprimarul Cristian Niculae: A început programul de dezinfecţie a şcolilor! Măsuri de protecție pentru elevii Bistriței!

Primăria Bistrița pregătește școlile din oraș pentru întoarcerea elevilor din anii terminali la școală, cu acțiuni de dezinfecție. Elevii din clasele a 8-a și a 12-a se vor întoarce la școală începând cu data de 2 iunie, pentru a pregăti examenele de capacitate și de bacalaureat.  Programul de dezinfecție a început săptămâna trecută și va continua pe tot parcursul acestei săptămâni, anunţă viceprimarul Cristian Niculae.

Astfel, în săptămâna trecută au fost dezinfectate Școala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 4;, Şcoala Gimnazială Nr. 7 Viișoara şi Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Infoel şi Liceul Tehnologic de Servicii.

Azi, acţiunea de dezinfecatre a ajuns la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” şi Liceul Teoretic Sanitar.

Marţi, echipele vor merge la Liceul Tehnologic Agricol, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” şi Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”, iar miercuri la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” şi Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”.

Joi, se va dezinfecta Liceul Tehnologic Forestier şi Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, iar vineri se va încheia cu Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” şi Liceul de Artă ”Corneliu Baba”.

„În cadrul acțiunii se dezinfectează curțile, holurile și sălile de curs ale școlilor. Băncile din sălile de cursuri au fost rearanjate în așa fel încât să se respecte distanțarea socială. Acțiunea de dezinfecție se realizează respectând normele impuse de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Bistrița merge înainte!”, se arată în informarea IPJ BN.

 

Comentarii

25/05/20 15:26
vizitator

Igienizarea curților, holurilor și sălilor de curs ale școlilor este o măsură de bun simț care ar trebui făcută tot timpul si nu doar in situatii de criză epidemiologică. In legătură cu redeschiderea școlilor, după 1 iunie, când ar urma să se întoarcă la cursuri doar elevii claselor care susţin examenele naţionale în această vară, respectiv elevii de clasa a 8 a şi clasa a 12-a, inafara de dezinfecție, autorităţile vor trebui să asigure măşti pentru toţi elevii. Pe de altă parte, măsurile trebuie gândite pe termen lung, adică si pentru noul an scolar care începe în septembrie. Trebuie găsite solutii care să permită limitarea numărului de elevi în clase. Concret, în şcolile cu un singur schimb elevii dintr o clasă vor fi separaţi, astfel încât să fie mai puţini. O tură va veni dimineața, o tură după-amiază. Trebuie găsite soluţii şi pentru şcolile unde procesul didactic se desfăsura si până acum cu mai multe schimburi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5