Viceprimarul Cristian Niculae: Grădiniţa de pe str. N. Bălcescu ar putea fi dată în folosinţă în septembrie 2019

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, a verificat, alături de specialişti din cadrul Primăriei Bistriţa, stadiul lucrărilor de construcţie a noului imobil în care va funcţiona grădiniţa de pe str. N. Bălcescu din Bistriţa. Investiţia, în valoare de pe4ste 5,252 milioane lei,  este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4.

„Aici vor învață și vor face primii pași în viață 200 de copilași din Bistrița! În Bistrița a crescut numărul de tineri și familii tinere! Acest lucru se vede din ultimul studiu al Comisiei Europene, dar și din spațiile de joacă pentru copii foarte pline din întregul oraș. Dacă ne uităm în fiecare după-masă în parcul municipal, vom vedea că aleile sunt neîncăpătoare pentru mămicile cu cărucioare. Lucrăm la Grădinița de pe strada Nicolae Balcescu pentru că ne dorim să avem condiții cât mai bune pentru copiii noștri! Am verificat starea șantierului, am discutat cu constructorul despre cum decurg lucrările, iar dacă toate merg bine în data de 15 septembrie 2019, o vom putea da în folosință”, a transmis viceprimarul Cristian Niculae.

Potrivit acestuia, municipalitatea a făcut din educație o prioritate, investind „într-o clădire cu spații adecvate, performante energetic care va fi dotată cu cele mai noi și moderne materiale didactice”.

O altă investiţie care va debuta este reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program prelungit nr. 3 şi a Creşei nr. 3, de pe strada Plăieşului, un proiect estimat la peste 7 milioane de lei. „Voi merge alături de doamna inspector general Camelia Tabără la grădinița de pe strada Plăieșului.  Vom stabili împreună unde se vor duce copiii de la această grădiniță în timpul unui an în care se vor efectua lucrările de reabilitare. Bistrița crește frumos!”, a concluzionat viceprimarul Cristian Niculae.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5