Viceprimarul Cristian Niculae: Deocamdată nu se impune suspendarea activității serviciilor publice! Vezi măsurile luate!

Pe lângă măsurile luate până acum, am cerut Direcțiilor din cadrul Primăriei Bistrița care se află sub coordonarea mea, o serie de măsuri care să prevină răspândirea Covid19 atât în interiorul instituției, cât și către cetățenii care vin în contact cu funcționarii publici.

Deocamdată nu se impune suspendarea activității serviciilor publice, dar trebuie să acționăm cu responsabilitate în această perioadă și să luăm toate măsurile necesare pentru a opri răspândirea acestui virus.

La Direcția de Asistență Socială s-au luat următoarele măsuri:
- Programul cu publicul rămâne cu același orar de funcționare – Luni și Miercuri de la 09.00 la 11.00, iar Marți și Joi de la ora 14.00 la 16.00;
- Amenajarea a două ghișee distincte in curtea instituției, care să permită o interacțiune în siguranță cu cetățenii Bistriței;
- Acces limitat la un număr de maxim 2 persoane, câte una la fiecare ghișeu;

La Direcția de Servicii Publice s-au luat următoarele măsuri:
- Programul cu publicul rămâne cu același orar de funcționare.
- Amenajarea unui ghișeu unic de gestionare a relațiilor cu publicul a instituției, care să permită o interacțiune în siguranță cu cetățenii Bistriței;
- Acces limitat la un număr de maxim câte 1 persoană la ghișeul Direcției de Servicii Publice;

La Direcția Municipală de Sănătate Publică s-au luat următoarele măsuri:
- Având în vedere închiderea creșelor, relaționarea cu publicul se realizeză telefonic, la nr. 0263.212.325, zilnic, în intervalul 09.00 – 13.00.

La Poliția Locală Bistrița s-au luat următoarele măsuri:
- Amenajarea unui ghișeu unic de gestionare a relațiilor cu publicul a instituției, care să permită o interacțiune în siguranță cu cetățenii Bistriței;
- Acces limitat la un număr de maxim câte 1 persoană la ghișeul Poliției Locale;

Toți funcționarii de la ghișee vor purta măști și mănuși de protecție iar suprafețele ghișeelor vor fi dezinfectate permanent.

Am cerut tuturor direcțiilor ca relaționarea și schimbul de documente cu alte instituții și între departamentele primăriei să se facă online și telefonic.

Având în vedere faptul că în urma solicitărilor noastre, a administrațiilor locale, guvernul a anunțat că primul termen de plată a impozitului pe clădiri, pe terenuri și pe mijloacele de transport va fi prorogat de la 31 martie la 30 iunie, în prima ședință de guvern, vom stabili programul de lucru a Directiei de Impozite și Taxe pentru perioada următoare, astfel încât să evităm aglomerarea la ghișeele și birourile instituției.

Trebuie să acționăm cu responsabilitate în această perioadă și să luăm toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea acestui virus.

Am convingerea că în măsura în care toată lumea va trata această situație în mod responsabil și cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom depăși această încercare, vom fi mai puternici și mai uniți.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5