Viața continuă dincolo de trup! Află răspunsul la trei întrebări despre moarte!

Din punct de vedere filosofic, conceptul de moarte este unul dintre cele mai profunde, însă nu este încă înțeles în totalitate. Acesta reprezintă trecerea în neființă a unei persoane și reprezintă o cauza de tristețe pentru cei apropiați, însă, într-un mod paradoxal, contribuie la obținerea fericirii. 

Cu siguranță te vei întreba cum poate influența fericirea, dar răspunsul este foarte simplu. Dacă moartea este sfârșitul vieții pe pământ, asta face ca omul să petreacă mai multe momente frumoase alături de membrii familiei și să aprecieze faptul că este sănătos, cu toate că poate unele din dorințele sale nu s-au îndeplinit. Practic, conștientizarea faptului că toate se termină la un moment dat, îl ajută pe individ să aprecieze la adevărata valoare lucrurile bune și reușitele din viața lui. 

 

Iată în continuare care sunt răspunsurile unor întrebări despre moarte:

 

  1. Sunt reale experiențele din timpul morții clinice?

Moartea clinică este considerată de unii psihologi ca o etapă în care omul nu mai poate face niciun fel de mișcare pentru că trupul nu poate răspunde la stimulii externi, dar totuși prezintă activitate cardiacă și respiratorie. De cele mai multe ori, atunci când o persoană se află în acest stadiu, familia sau aparținătorii acesteia caută servicii funerare complete pentru că sunt de părere că acesta este ultimul ei drum, iar șansele de refacere sunt inexistente. Însă, în literatură de specialitate, sunt numeroase cazuri despre astfel de persoane care s-au trezit după lungi perioade în care au fost în comă profundă și au povestit că au fost martori ai unor lumi nevăzute, având parte de experiențe extrasenzoriale.

 

2. De ce trupul neînsuflețit începe să intre în putrefactie?

Chiar dacă pare puțin exagerat, se poate spune că procesul de putrefacție este o formă de auto-canibalism. După aproximativ 72 de ore de la deces, enzimele care în timpul vieții erau direct responsabile pentru digerarea alimentelor, încep acum să dizolve trupul neînsuflețit. Egiptenii antici considerau că trupul nu trebuie să fie lăsat în această condiție pentru că viață veșnică este cea la care toții faraonii aspirau, așa că trupurile defuncților erau mumificate, ceea ce stopa procesul de putrefacție.

 

3. Care este simțul care dispare ultimul atunci când o persoană moare?

Încă din perioada de agonie, o persoană își pierde pe rând simțurile, iar funcțiile vitale încep să scadă până când încetează complet. De-a lungul timpului, mulți cercetători au fost dornici să cunoască cât mai multe lucruri despre moarte, principiu fiziologic care nici astăzi nu este pe deplin elucidat. Din această cauză, o echipă de cercetători din Sydney, Australia au ajuns la concluzia că auzul dispare ultima dată, detaliu ce s-a observat în urma efectuării unei electroencefalograme care a înregistrat întreaga activitate electrică cerebrală.

 

Trebuie să prețuiești fiecare clipă, și să te bucuri ca și cum ar fi ultima, pentru că nimeni nu s-a întors din lumea nevăzută că să povestească cum este acolo, iar aceste teorii nu pot fi dovedite 100%. În continuare, teologii și filosofii studiază acest fenomen, care din păcate niciodată nu va putea fi înțeles. 

 

sursa foto: unsplash.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5