Vezi ce tronsoane de drumuri judeţene sunt în vizorul autorităţilor în acest an!

Investiţiile în infrastructura rutieră a judeţului rămân o prioritate a administraţiei judeţene, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, în cadrul unei emisiuni de la AS TV.

         Pentru cele 5 tronsoane din DJ 172 D – Poarta Transilvaniei (DN 17- Mureşenii Bârgăului-Colibiţa; Colibiţa – Prundu Bârgăului; Josenii Bârgăului-Strâmba-Ilva Mică; Ilva Mică-Ilva Mare; Ilva Mare – Lunca Ilvei)  – există finanţare de la Guvern, prin PNDL, şi fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.   Lucrărilede modernizare a drumurilor judeţene vor continua însă şi pe alte tronsoane.

„Vom continua investiţiile pe drumuri, atât cu fonduri proprii, cât şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. O sumă importantă de bani a fost alocată de către Guvern, spre deosebire de alte tipuri de guverne care nu au avut ca prioritate investiţiile, şi eu sunt încrezător că după pustietatea din anul 2016, când banii au fost foarte puţini în investiţii, anul acesta, atât Consiliul Judeţean, cât şi colegii primari vom putea promova alte proiecte de dezvoltare pe PNDL. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a notificat toate administraţiile prin care a cerut portofoliul de proiecte şi actualizarea anexelor pentru a putea să vedem care sunt priorităţile şi noile proiecte care vor intra în finanţare”, a precizat preşedintele Moldovan.

Execuţia lucrărilor de modernizare a drumului judeţean Uriu-Târlişua este contractată încă de anul trecut. „Este contract, vom pune banii necesari să înceapă lucrările de modernizare. Vom finaliza şi tronsonul din Târlişua până-n Dealul Şpanului, până-n toamna acestui an. Vom avea şi o altă legătură cu judeţul Maramureş, şi pe Valea Ilişua, şi pe valea cealaltă, Ciceu Giurgeşti, Negrileşti, Purcărete, Breaza”, a spus preşedintele CJ BN. 

Potrivit acestuia, va fi finalizat un alt tronson de drum extrem de important, care scurtează drumul din comuna Nimigea spre depozitul de la Tărpiu şi spre Bistriţa.

„Din intersecţie de la Tărpiu, 5-10 km de drum judeţean, sunt mici retuşuri de făcut şi el este circulabil, e gata. Îmi doresc să introducem şi tronsonul de drum judeţean de la Bistriţa prin Budacu de Jos, Buduş – Şieu, care scurtează cu 12 km drumul de la Monor. Drumul e terminat până la ieşirea din Buduş. În momentul de faţă e drum de piatră, trebuie modernizat. Vom continua legătura de la Sânmihai prin Stupini spre Archiud şi vom deschide toată Câmpia la Teaca şi la DN 15A. Trebuie să finalizăm şi legătura de la Corvineşti la Nuşeni, 5 km, pentru că zona de Câmpie a fost mutată de Ministerul Justiţiei la Beclean, Chiraleş – Feleac şi continuarea drumului Poarta Transilvaniei, pe tronsonul Matei – Strugureni – Chiochi -  Dealul Habadocului – Cluj”, a mai menţionat şeful administraţiei judeţene. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5