Vezi când vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii din secţiile de votare!

Activitățile specifice organizării și desfășurării alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 se desfășoară conform calendarului stabilit, anunţă prefectul județului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ, într-un comunicat de presă.

Astfel, marţi, delegatul Instituției Prefectului Bistriţa-Năsăud a ridicat de la SC Unirea Pres SRL Alba Iulia, buletinele de vot care vor fi utilizate la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016. Numărul total de buletine de vot tipărite este de 583.666. Acestea au fost depozitate sub paza Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud. 

"În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt organizate 313 secţii de votare, dintre care 83 secţii de votare în mediul urban şi 230 secţii de votare în mediul rural. Numărul alegătorilor la nivelul judeţului este de 263.242 persoane înscrise  în listele electorale permanente. Dintre aceştia, posesori de cărţi de identitate sunt 242.136.

Paza secţiilor de votare şi ordinea publică vor fi asigurate de către reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Astfel, conform Planului general de măsuri privind menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, structurile MAI vor asigura următoarele efective: 275 angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie  Bistriţa-Năsăud, 168  angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean  de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, 170 angajaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud, 2 angajaţi din cadrul Biroului pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud, 7 angajaţi din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud, 3 angajaţi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor  din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud şi 1 angajat din cadrul Compartimentului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Locale Bistriţa-Năsăud", se arată în comunicatul remis redacţiei.

Primarii şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale au fost deja instruiţi, la fel şi operatorii de calculator, în colaborare cu Biroul Judeţean Bistriţa-Năsăud al Autorităţii Electorale Permanente și Oficiul Judeţean Bistriţa-Năsăud al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

"Autoritatea Electorală Permanentă va efectua, în data de 26.11.2016, ora 10.00, în sala nr. 15 a Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, tragerea la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ai secțiilor de votare. În zilele de 6 şi 7 decembrie 2016 sunt programate şedinţele de instruire pentru preşedinţii şi locţiitorii  birourilor electorale ale secţiilor de votare, organizate de Biroul Judeţean Bistriţa-Năsăud al Autorităţii Electorale Permanente împreună cu Biroul Electoral al Circumscripţiei nr. 6 judeţul    Bistriţa-Năsăud şi Instituţia Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud", se menţionează în comunicatul Instituţiei Prefectului.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5