Vestitul profesor Sever Ursa

Înv. Mariana Prigon, din volumul în curs de apariţie "Am vrut să opresc timpul"

Profesor, cărturar, întemeietorul muzeului Cuibul visurilor din comuna Maieru.

            Trăind în stil cărturăresc, ca profesor ca profesor de limba și literatura română, nobilă profesie, a ars mereu pentru ucenicii săi aidoma unei lumini în bezna acestei lumi ingrate.

            S-a născut în Poiana Cătunenilor, comuna Ilva Mare, într-o familie de oameni longevivi. Era un om al ehilibrului și al bunului simț. Drept, blând cu cei merituoși și sever cu cei care nu-și vedeau de treabă. El spunea:’’ Nu arunca cu pietre în câinii care latră, tu vezi-ți cu răbdare de drumul tău până la capăt’’. Avea la îndemână, întotdeauna sfaturi, îndrumări, uneori critici constructive dar cu blândețe. Și totuși nu a fost scutit de cupa amărăciunilor. A fost o valoare inestimabilă, un dascăl de excepție, un scriitor și un OM  în adevăratul sens al cuvântului. Preciza de multe ori ’’Niciodată să nu ni se pară povara recunoștinței grea față de dascălii noștri’’ Știa că numai calea dreptății este calea cea adevărată. Trăia într-un permanent dialog cu Dumnezeu știind că logica divină este peste logica umană.

            Nu-i plăceau lucrurile făcute pe jumătate așa cum  nu-mi plac nici mie. Desigur a avut un drum lin către Lumina Cerească,iar aici pe pământ i-au rămas faptele binefăcătoare. Este o stea căzătoare ce luminează încă...

 

 

 

Comentarii

08/06/23 16:43
Rus Augustin

Prin trecerea lui dincolo, în veșnicie, parcă ... „se stinse o lumină, se stinse-o dalbă stea !”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5